- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Feest, maar anders dan anders

Voor de 24e maal presenteerden Rick Wessels en Hans van Middendorp op de vrijdagmiddag Dorpsfeestradio. Al heel wat jaren gebeurde dat vanuit een tijdelijk ingerichte studio in Markelo. Dit jaar zijn zij te gast in de Kaasfabriek Markelo waar ook onze redactie haar intrek heeft genomen. Mooi was het om te zien hoe halverwege de middag Markelo zich anders dan anders gereed maakte voor een feestje. De Markelose horeca had zich goed voorbereid en hun terreinen aangepast naar de maatstaven van het RIVM. Amusementsorkest De Grösmeijers trapte het Dorpsfeestweekend af bij De Haverkamp. Speciaal voor dit weekend is hier op de parkeergelegenheid achter het pand een flink terras opgebouwd dat bovendien overdekt is. Met de houtsnippers als ondergrond en de aankleding zorgt het geheel voor een gezellige aanblik van het terrein.

De band Wir sind Spitze had de primeur op het podium op het Kaasplein waar De Kroon haar tenten had opgezet. Ook hier was de sfeer gemoedelijk en was het Dorpsfeestgevoel echt wel voelbaar maar weliswaar anders dan anders. De flinke regenbui van vanavond kwam net tussen twee programmaonderdelen in waardoor de horeca hun terrassen weer snel spic en span konden maken voor de tweede ronde van deze eerste dag van het Dorpsfeestweekend. De oliebollenkraam op het Kerkplein deed al goede zaken en is dit weekend elke dag geopend vanaf 10.00 uur.

De vrijwilligers van Stichting Dorpsfeest Markelo staken graag de handen uit de mouwen en hielpen de horeca mee achter de bar zodat de kelners de gasten op het terras tijdig van een drankje konden voorzien.