- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Testen inwoners Twente op COVID-19

Vanaf dinsdag 2 juni is het voor inwoners van Twente met symptomen van COVID-19 mogelijk zich te laten testen op het virus. GGD Twente heeft hiervoor twee testlocaties, in de gemeenten Enschede en Hof van Twente. Aanmelden kan vanaf 1 juni via het gratis landelijke nummer dat hiervoor wordt opengesteld.

Testlocaties
GGD Twente heeft twee testlocaties. In Goor aan Kooimaten 2 en in Enschede aan de Jaargetijdenweg 13. De testlocaties zijn een drive-in. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. De testlocaties zijn in eerste instantie 7 dagen per week geopend.

Wat houdt de test in
Om te testen op besmetting, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting.

De uitslag
Zowel bij een negatieve als positieve uitslag wordt er binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona belt GGD Twente en start het bron- en contactonderzoek.

Wat kost een test
De overheid vergoedt de kosten van het afnemen van de test door de GGD en van de laboratoriumkosten. Er volgt dus geen rekening.

Hoe aanmelden
Inwoners met symptomen van corona (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) kunnen het landelijke nummer bellen om een afspraak te maken voor een test op een van de testlocaties. Het nummer wordt op 1 juni om 08.00 uur bekend gemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie.