- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Nieuwe BSO bij OBS Stokkum

Na bijna twee maanden heropenen de basisscholen morgen weer de deuren. Dit geldt ook voor de buitenschoolse opvang. Bij OBS Stokkum gaat maandag zelfs een geheel nieuwe buitenschoolse opvang van start. Lotje Opdam opent dan binnen het schoolgebouw in Stokkum de deuren van BSO bij Lotje. Deze nieuwe BSO maakt gebruik de faciliteiten van OBS Stokkum zoals de grote groene buitenruimte met tal van mogelijkheden, maar ook op andere vlakken wordt samenwerking gezocht. Zo zal de moestuin gezamenlijk worden onderhouden en zullen de kinderen van de BSO bij feestdagen voor extra versiering in de school zorgen. OBS Stokkum hoopt met deze buitenschoolse opvang tegemoet te komen aan de wensen van ouders.

“Bij OBS Stokkum leefde al geruime tijd een grote wens om de leerlingen na een schooldag op te kunnen vangen bij een buitenschoolse opvang. We kregen vaak van ouders terug dat ze het jammer vonden dat er geen opvangmogelijkheden bij OBS Stokkum was. Sterker nog, het was voor enkele (nieuwe) ouders een reden om hun kinderen naar een andere school te laten gaan waar wel opvangmogelijkheden waren. Met medewerking van Kinderopvang High Five heeft Lotje het aangedurfd om een eigen BSO te starten binnen OBS Stokkum,” aldus directrice Dorien Klein Teeselink.

De nieuwe buitenschoolse opvang heeft volgens Lotje een laagdrempelig karakter dat terugkomt in de slogan ‘Binnen, Buiten, Bewust’. In de BSO wil Lotje ruimte bieden voor ieder kind om zichzelf te zijn. Naast eigen inbreng van de kinderen beschikt Lotje over legio ideeën voor spel en knutselen die ze door de jaren heeft verzameld. Lotje zet ook graag muziek en theater in omdat ze heeft ervaren dat kinderen zich hier vrijer door voelen en meer zelfvertrouwen krijgen. BSO bij Lotje zal in eerste instantie op maandag, dinsdag en donderdag haar deuren openen en is ook toegankelijk voor kinderen die niet naar OBS Stokkum gaan.