- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

College draagt niet bij aan plan Beusberger Waterleiding

20120708_schipbeek

Nog voor de voorlichtingsavond aanstaande maandag krijgt de werkgroep “Meer met water” al te maken met een tegenslag. Het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente heeft de initiatiefnemers van het plan om de Beusberger Waterleiding te verbinden met de Schipbeek te kennen gegeven dat het college op voorhand geen financiële medewerking zal verlenen aan de plannen en ook niet op een andere manier een bijdrage zal leveren. “We hebben de initiatiefnemers desalniettemin veel succes gewenst met de verdere uitwerking van het initiatief,” aldus wethouder Sijbom in een memo aan de gemeenteraad. De initiatiefnemers hadden de gemeente gevraagd om de plannen op te nemen in het bestemmingsplan en recreatiebeleid, te faciliteren bij de benodigde grondruilingen en om te investeren in sportvoorzieningen ter plaatse. Zo wordt de aanleg van een kunstgrasveld volgens de memo aan de gemeenteraad beschouwd als een basis om cofinanciering te verkrijgen bij andere financiers voor in het project. De totale projectkosten zijn circa € 4.500.000. De gemeente heeft echter voor het sportcomplex aan de Endemansdijk geen kunstgrasveld voorzien.

20120708_schipbeek

 

Het plan gaat om de verbreding van de Beusberger Waterleiding tussen de Schipbeek en Markelo, de aanleg van jeu de boulesbanen, een kunstgrasveld, diverse kunstwerken, de bouw van een zomp en een boothuis. Daarnaast zouden visvijvers, een paintball- locatie, een 4×4 quad racebaan, een kartbaan en een survivalpark het plan mogelijk kunnen versterken. Het college vindt deze plannen die het aanbod aan dagrecreatie in Hof van Twente zouden kunnen versterken sympathiek, maar zal vooralsnog geen bijdrage leveren aan het plan.De gemeente staat volgens de memo voor een bezuinigingsopgave waarbij zeer terughoudend wordt omgegaanmet het financieren van nieuwe ontwikkelingen.

De voorlichtingsavond van de werkgroep “Meer met water” is maandagavond 3 december om 19.00 uur in de kantine van Sportclub Markelo. Belanghebbenden en de voltallige gemeenteraad hebben toegezegd daar aanwezig te zijn. Andere belangstellenden zijn van harte welkom.