- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Ook streep door evenementen na 1 juni

Met de op dit moment geldende noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Hiermee hoopt de Rijksoverheid de verspreiding van het virus zoveel als mogelijk te beperken. De maatregelen zijn ingrijpend en maken de toekomst onzeker. Samenkomsten en evenementen zijn in ieder geval tot 1 juni verboden. Een aantal verenigingen, stichtingen en overige organisaties die jaarlijks een evenement(en) organiseren nemen zelfs al het besluit om hun evenement af te gelasten en/of te verplaatsen naar volgend jaar.

Zo heeft het bestuur van de Kosterskoele besloten om de voorstellingen van het openluchtspel dit jaar geen doorgang te laten vinden. Door de maatregelen die tot 1 juni gelden, kunnen zij zich samen met de vrijwilligers niet voldoende voorbereiden op het openluchtspel.

“Maar ook na 1 juni is de situatie onzeker. Gezondheid en veiligheid voor onze vrijwilligers en bezoekers gaan boven alles en die zijn nu niet te garanderen. Het gaat ons aan het hart, maar we vertrouwen erop dat we de juiste beslissing hebben genomen. Volgend jaar hopen we u weer welkom te heten in ons openluchttheater”, aldus het bestuur van de Kösterskoele.