- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Vlag in top op 8 april

Woensdag is het exact 75 jaar geleden dat Markelo werd bevrijd. Zowel gemeente Hof van Twente als ook de stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo roepen op om deze dag de vlag uit te hangen. Hiermee staan we stil bij het feit dat we 75 jaar in vrijheid leven. Markelo en Goor zijn gelijktijdig 75 jaar geleden bevrijd op 8 april. Delden werd op 4 april bevrijd, Bentelo op 3 en 4 april en Diepenheim en Hengevelde op 1 april.

Kaarsje branden en vlag halfstok op 4 mei
Op 4 mei herdenken we de slachtoffers tijdens de tweede wereldoorlog en tijdens vredesmissies daarna. Om hierbij stil te staan roept de stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo iedereen op om in de nacht van 4 of 5 mei een waxinelichtje of fakkel te branden. Dit onder het mom van ‘verbonden zijn in licht’. Dit kan in de tuin, maar ook op het balkon. (Houd rekening met brandveiligheid) Daarnaast roepen zij ook op om op 4 mei de vlag halfstok te hijsen als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang.

Nieuwe data activiteiten 75 jaar bevrijding
Deze maand is er aandacht voor de wandelroute ‘Sporen WO2’. Deze route leidt je naar 13 plekken in en rondom Markelo waar de oorlog zijn sporen heeft nagelaten.
De activiteiten rondom de 75-jarige bevrijding van Markelo zijn verplaatst naar april/mei 2021.