- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Actuele informatie coronavirus

De zorg voor morgen begint vandaag. Het coronavirus houdt mensen bezig, ook in Markelo roept dit veel vragen op. De huisartsen worden overspoeld met vragen en willen u graag informeren over wat u zelf kunt doen. De Huisartsenpraktijk Meereboer & de Jonge en Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot geven aan om vooral niet naar de praktijk te komen wanneer u ziek bent én vermoedt dat u besmet bent met het coronavirus. Neem in dit geval telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk. Zo wordt verdere verspreiding van het virus voorkomen. Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksnummer van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) (0800) 13 51. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst eens op Thuisarts.nl, daar vindt u informatie maar ook antwoorden zodat u weet wat u zelf kunt doen bij eventuele klachten.  

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten of kortademigheid. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt.

In Nederland is het coronavirus inmiddels bij meerdere mensen aangetoond. Bij patiënten in Nederland wordt nauwkeurig in kaart gebracht met wie de patiënt contact heeft gehad. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) monitort alle contacten om de kans op verspreiding van de ziekte zo klein mogelijk te houden.

Voor actueel nieuws over het coronavirus kunt u het beste de website van het RIVM raadplegen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

Veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers en openbaar vervoer vind je op Rijksoverheid.nl.

Actuele informatie coronavirus

Algemene informatie coronavirus

Verspreiding

Video’s

Informatie voor professionals

Gemeente Hof van Twente volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid als het gaat om het coronavirus. Burgemeester Ellen Nauta vertelt wat dit betekent: