Nipte nederlaag Dames 1

De dames van Sportclub Markelo speelden afgelopen zondag een competitiewedstrijd tegen SV Enter. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst en kunnen de punten nog goed gebruiken. Sportclub Markelo begon goed aan de wedstrijd en had na één minuut spelen al op voorsprong kunnen komen. Een mooi aanval tussen Bo Onland en Sandra Stokreef trof uiteindelijk geen doel. De hevige wind aan de Endemansdijk deed de wedstrijd vervolgens niet ten goede, beide teams hadden hier dan ook de nodige moeite mee. Ondanks dat lieten de dames van Sportclub Markelo zich hier niet door uit het veld slaan en kreeg Romy Rossing, na een goede voorzet van Famke Seep nog een doelrijke kans, maar de bal ging er niet in. De dames van Sportclub Markelo waren in de eerste helft over het algemeen de baas en langzaam maar zeker kwamen de gasten uit Enter ook iets beter in de wedstrijd. Dit resulteerde kort voor rust in doelpunten.

Eerst was het een speelster van SV Enter die plotseling voor het doel van Sportclub Markelo opdook, de bal terug legde op een medespeelster die vervolgens de 0-1 binnen schoot. Direct na de aftrap werd een slordige bal van Sportclub Markelo genadeloos afgestraft en omgezet in een doelpunt. De bezoekers gingen zo vanuit het niets met een 0-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft namen de bezoekers weer het initiatief maar was het Sportclub Markelo dat vrij snel de aansluitingstreffer wist te maken. Een afstandsschot van Sandra Stokreef was voor de keepster van SV Enter niet te houden waardoor Stokreef de 1-2 op het bord zette. In het vervolg van de tweede helft ging het spel gelijk op maar werd er aan beide kanten niet  meer gescoord. De dames zien het harde werken niet worden beloond en verliezen uiteindelijk met 1-2. Volgende week spelen de dames van SC Markelo uit tegen EMOS uit Enschede.