- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

25 jaar Plus Blankhorst Markelo

Henry Blankhorst geboren te Haarle in 1961, startte op zijn 17e bij de Boer supermarkten. Hier vervulde hij verschillende functies, van inpakker tot aan bedrijfsleider door heel Nederland. Toen Henry besloot dat het tijd werd om zelfstandig ondernemer te worden, gaf hij dit te kennen aan Plus supermarkten. Henry, toen nog samen met Rita en de kinderen woonachtig in Lochem, kreeg al vrij snel de kans om de Plus supermarkt in Markelo te openen. Dit gebeurde op 31 mei 1995. Aankomende 1e pinksterdag is dit alweer 25 jaar geleden.

Volgens Henry hadden de mensen veel tijd nodig om aan hem te wennen; “De mensen dachten dat ik uit de grote stad kwam, terwijl ik gewoon plat tegen ze aan het praten was. In die tijd was Klumpers een grote concurrent dus het duurde wel enkele jaren totdat ik er tussen kwam hier in Markelo”. Henry werkte 6 dagen per week en bijna 24 uur per dag om het te laten slagen. Hij wilde een goede toekomst voor zijn vrouw en kinderen en dat vroeg veel van hem, maar als hij er op terug kijkt is de tijd eigenlijk voorbij gevlogen. Henry is en was eigenlijk altijd overal in de winkel te vinden, op de vloer om klanten te spreken, maar ook springt hij bij achter de kassa waar nodig.

“Die 25 jaar zijn wel heel vlot voorbijgevlogen!”
Ondertussen is de winkel 6 keer verbouwd. “In 2004 hebben we de grootste omschakeling gemaakt, met de parkeerplaats. In totaal hebben we er toen 1000 vierkante meter bij aangekocht. Daardoor ontstond er een toegang tot de parkeerplaats, de ingang moest toen wel naar de andere kant want dit vergroot het gemak voor onze klant aanzienlijk. Drie jaar geleden hebben we de winkel weer groots, naar hedendaagse maatstaven aangepast en binnenkort staat er nog een kleine aanpassing op de planning. Mensen hebben steeds minder tijd om eten klaar te maken maar willen wel koken met verse producten en daar gaan we de winkel op aanpassen”, vertelt Henry. Even weer een frisse start voor het 25-jarig bestaan en daarna volgt een feestelijke opening.

“Je moet de mensen laten doen waar ze goed in zijn!”
Op dit moment werken er bij Plus Blankhorst 65 personeelsleden. Henry; “de winkel loopt, de taken worden goed verdeeld en we hebben al jarenlang een vast team! Wat een ander kan, moet je de ander laten doen. We zijn nu 80 uur per week open dus dan moeten de taken wel goed worden verdeeld en ik ben eigenlijk over, ik heb mijn handjes vrij om bij te springen waar nodig”. De afgelopen jaren is het personeelsaantal opgelopen tussen de 400 en 500 mensen. Deze worden nu van harte uitgenodigd om dit samen te komen vieren met een heuse reünie. 31 mei aanstaande bij De Kroon in de Markelo. Oud-personeelsleden kunnen zich aanmelden via de mail. Ook wordt er voor deze gelegenheid een speciaal boek uitgeven, bij de boodschappen kunnen klanten sparen voor foto’s om zo het boek compleet te maken. Voor de komende jaren heeft Henry geen speciale plannen, hij wil er wel één ding over kwijt; “jullie zijn voorlopig nog niet van mij af!”.