- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Wervingscampagne Brandweer Markelo

Vanaf vandaag start Brandweer Twente met het werven van vrijwilligers met de campagne “zorg dat je erbij komt, ‘saamn maakt wiej ‘t veur mekaar”. De Markelose brandweerkazerne is één van de achttien kazernes in de regio, die vallen onder de paraplu van Brandweer Twente. Voor de Markelose brandweerpost worden vrijwilligers gevraagd vanaf 18 jaar. Daarnaast is het een vereiste dat men woont, maar ook werkzaam is in Markelo. Belangstellenden kunnen solliciteren tot en met 15 maart. Op zaterdag 8 februari wordt voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst gehouden op brandweer-oefencentrum Troned op de Twente Safety Campus op de voormalige vliegbasis Twenthe. Informatie over werken bij Brandweer Twente kunt u vinden op de website: www.brandweertwente.nl/werkenbij.

De kreet ‘Wiej bint der altied’ is een rake tekst van Brandweer Twente gelet op het aantal uitrukken van de brandweerkorpsen die onder Brandweer Twente vallen. Met 26 actieve brandweervrijwilligers heeft Markelo na Goor met 32 vrijwilligers een redelijke bezetting. In de periode van 2015 tot en met 2019  werd het Markelose korps 342 maal gealarmeerd. In onze Hof zijn er vier kazernes te weten Delden, Diepenheim, Goor en Markelo. Standaardmaterieel is in alle kazernes gelijk maar elk korps heeft zo zijn eigen specialisme. Het Markelose korps is gespecialiseerd in natuurbrand.

Wanneer de vrijwilligers van de brandweer gealarmeerd worden door hun pieper moeten zes brandweermensen waaronder één bevelvoerder, in een hele korte tijd paraat zijn om uit te rukken. Voor elke uitruk krijgen zij een prioriteit mee. Afgekort wordt dit PRIO genoemd. Bij Prio 1 rukt de brandweer uit met en licht- en geluidsignalen vanaf de kazerne aan de Schoolstraat in Markelo.  Is er sprake van een Prio 2 melding, dan wordt met gepaste spoed ter plaatse gegaan.