- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Badkamerkoor fris van start in 2020

Op woensdag  8 januari vanaf 19.30 uur beleeft het Badkamerkoor Markelo haar première. Voor iedereen die houdt van zingen en gezelligheid wordt elke tweede woensdag bij Herberg de Pot onder leiding van Imelda Vrijenhoek gezongen. Een drempel is er eigenlijk niet. “Je hoeft geen lid te worden, de kosten zijn laag en je sluit aan wanneer je wilt. Kun je een keertje niet, is er niets aan de hand en hoef je je zelfs niet af te melden. We zingen samen met de mensen die er zijn van 19.30 tot 21.30 uur en onderbreken alleen even voor een korte pauze”, vertelt Imelda enthousiast. Zelfs de deelnamekosten hoeven geen enorme drempel te zijn. Als je komt betaal je 7 euro en reken je je eigen drankjes af aan de bar.

Vijf enthousiaste dames zitten deze middag bij Herberg de Pot aan tafel, er wordt gelachen en gefantaseerd over een volle zaal met mensen die samen genieten van muziek en samen zingen. “In een groep heft het, wél of niet kunnen zingen elkaar op. Mijn ervaring is dat het samen gewoon heel mooi klinkt, maar het allerbelangrijkste is dat iedereen geniet”, vertelt Imelda. Twee jaar geleden maakten de Markelose Marijke Leeftink en Christi Houwers kennis met het Badkamerkoor Almelo dat onder leiding van Imelda eens per maand gezamenlijk zingt. Nadat in Borne en ook in Delden een Badkamerkoor werd opgericht vonden ze het de hoogste tijd om dit ook naar Markelo te halen. Ria Nijenhuis en Trudie Meijerink sloten aan en ook Teunis-Jan Roeterdink van Herberg de Pot bleek erg enthousiast. Christi: “De meeste mensen reageren dat ze niet kunnen zingen en daarom niet bij een koor willen aansluiten. Dat hoeft hier geen belemmering te zijn want ook wij kunnen écht niet als de beste zingen”. Onder leiding van Imelda worden er liedjes gezongen van The Rolling Stones tot André Hazes, Bob Dylan, Bee Gees, Boudewijn de Groot, Abba, Dolly Parton, Ramses Shaffy, Queen, Pointer Sisters, Van Dik Hout….en ga zo maar door, teveel om op te noemen. De muziek en de teksten worden op kooravonden door Imelda verzorgd.

“We hopen dat we woensdag 8 januari kunnen starten met een mooi aantal mensen die onder de noemer Badkamerkoor Markelo met regelmaat, elke tweede woensdag van de maand vanaf 19.30 uur bij Herberg de Pot mee komen zingen. Want zingen is gezond, gezellig en je krijgt er zelfs weer energie van”, besluit het vijftal lachend.