- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Bevestiging Ds. Deodaat van der Boon

Dominee Deodaat van der Boon treedt opnieuw toe als predikant van de Protestantse Gemeente Markelo. Tijdens de kerkdienst op Eerste Kerstdag gaan de predikanten Marten Dijkstra en Rob Nijhuis voor en zal de parttime predikant door handoplegging van zijn collega’s bevestigd worden. Namens de gemeente zal Gerda Vedders-Vasters de taak van handoplegging op zich nemen. De eredienst begint om 10.00 uur en wordt muzikaal omlijst door het Markelo’s Kerkkoor.

Deodaat van der Boon (67) is geboren in Bloemendaal en zijn kerkelijke loopbaan gestart in 1986 als predikant in Hummelo. Daarvoor was hij godsdienstleraar aan het Christelijk Atheneum in Heemstede. Van 1991 tot en met 2001 was hij verbonden aan de Protestantse Gemeente Markelo. Sinds 2001 was Van der Boon predikant van de Dorpskerk in Wassenaar. Koning Willem-Alexander woonde met zijn gezin op de villa Eikenhorst in Wassenaar en was in die periode kerkelijk verbonden aan de Dorpskerk. Van der Boon doopte twee van zijn kinderen: Alexia op 19 november 2005 en Ariane op 20 oktober 2007. In januari 2019 nam Van der Boon, na bijna 18 jaar afscheid van de Protestantse gemeente in Wassenaar.

Met de bevestiging van dominee Deodaat van der Boon op Eerste Kerstdag heeft de Protestantse Gemeente Markelo voor het eerst sinds 2006 weer drie predikanten. Opvallend is dat geen van de drie predikanten een fulltime functie vervult.