Moeizame overwinning SC Markelo

Sportclub Markelo heeft vanmiddag een moeizame overwinning geboekt op laagvlieger Rietmolen. In een rommelige eerste helft kregen beide ploegen kansen om de score te openen maar nauwkeurigheid in de afronding ontbrak. De slechte weersomstandigheden leken dan ook invloed te hebben op het spel, want beide ploegen waren erg slordig aan de bal. Kort voor rust waren het de bezoekers die verrassend op voorsprong kwamen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap tegendraads binnen gekopt. In de tweede helft was de opdracht voor de zwart-witten duidelijk, de thuisploeg wist Rietmolen verder terug te dringen wat resulteerde in de nodige kansen, het wachten was op de gelijkmaker.

In het laatste kwartier van de wedstrijd wist de ploeg van Rutger Kats vervolgens orde op zaken te stellen. In de 78e minuut wist Mickey Slotman de gelijkmaker binnen te schieten, op aangeven van Ton Jansen. Enkele minuten later werd een harde overtreding op Kars Zwiers bestraft met een rode kaart en moesten de bezoekers de laatste paar minuten verder met tien man. Kort na de rode kaart wisten de Markeloërs optimaal te profiteren van het overtal. Op aangeven van Martijn Rensen kopte Steven Bloemen de bevrijdende 2-1 binnen. In blessuretijd was het slotakkoord voor Ton Jansen, die op aangeven van René Kuijpers de 3-1 binnenschoot. Zo heeft Sportclub Markelo zijn laatste thuiswedstrijd van 2019 winnend afgesloten. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma, uit bij Neede.