- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Winterwandeling start met regen en wind

De Midwinterwandeling georganiseerd door de Folkloristische Vereeniging Markelo startte vanmorgen met regen en wind. Maar rond het middaguur klaarde het op om en liet zelfs de zon zich af en toe nog even zien. Een enkele forse bui zorgde ervoor dat er geschuild werd waar dat kon maar het merendeel van de wandelaars liep zich niet uit het veld jagen. Op de Kattenberg bij het monument van de omgekomen vliegenier zorgden de Markelose Ossenhoornblazers voor een sfeervolle onderbreking voor de wandelaars. De klank van de ossenhoorn schalde door het bos en voor wie geïnteresseerd was in deze eeuwenoude traditie kreeg voldoende mogelijkheden om van alles te weten te komen. Wie het aandurfde mocht zelfs proberen om geluid uit de ossenhoorn te laten klinken.

Bij de Roosdomsbrug zorgde de boerendansers en de kindergroep van de Folkloristische Vereeniging voor een sfeervol optreden. Tevens waren hier versnaperingen verkrijgbaar om de inwendige mens te versterken. Bij de terugkomst in het Markelose centrum werden de wandelaars enthousiast begroet door de spelers van toneelgroep Bilderdijk die daarnaast zorgde voor een stukje theater op het plein voor De Kaasfabriek Markelo.

Met zo’n 500 deelnemers mag de organisatie gezien de weersomstandigheden van vanmorgen trots zijn. Meerdere wandelaars gaven aan geen last te hebben van de regen en dat het plezier om samen deel te nemen aan de Markelose Midwinterwandeling er zeker niet minder om was. Wandelaars die met een borreltje en een hartig hapje even opwarmden bij één van de sfeervolle vuurkorven was dan ook een  mooie afspiegeling van de gezelligheid tijdens de editie van de Midwinterwandeling.