- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zondag Lichtjesmiddag begraafplaats

Evenals voorgaande jaren worden er ook dit jaar weer Lichtjesmiddagen georganiseerd op de begraafplaatsen in Hof van Twente door de Stichting Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente. De Lichtjesmiddag op de Algemene Begraafplaats in Markelo wordt gehouden op zondag 15 december vanaf 16.45 uur. De opening om 17.00 uur wordt gevolgd door een woord van herdenking en/of een gedicht. Na een moment van stilte ter nagedachtenis aan alle overledenen wordt wederom een gedicht of liedje voorgedragen. Rond 17.15 uur kunnen aanwezigen een aangeboden kaars op het graf of gedenkplek van hun dierbare plaatsen. Op de Lichtjesmiddag is er ook gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plek hebben op de begraafplaats. Door de met vuurschalen/korven en fakkels sfeervol verlichte begraafplaats en het gezamenlijk herdenken van overleden dierbaren geeft de Lichtjesmiddag voor menigeen een beetje troost in de decembermaand.

“Wij willen iedereen in de gelegenheid stellen om hun overleden dierbaren op eigen gepaste wijze te gedenken tijdens deze lichtjesbijeenkomst, even stil te staan een moment van alleen of samen herinneren en herdenken met een lichtje.We raden mensen aan om een zaklamp mee te nemen en hopen ook dit jaar weer op uw komst en een waardige herdenking’, aldus Jan Meutstege namens de Stichting BAB. Deze stichting is bij de organisatie van de Lichtjesmiddag mede afhankelijk van hulp van personen en organisaties. Dit kan in de vorm van menskracht, een financiële bijdrage of gratis leveren van goederen, zoals het beschikbaar stellen van lampenolie voor fakkels of brandhout voor onze vuurschalen. Wil je helpen, dan kun je contact opnemen met de stichting BAB.

De Lichtjesmiddagen worden op meerdere plekken in Hof van Twente georganiseerd. Op 14 december in Diepenheim, op 21 december in Goor en 22 december in Delden. Tijdens de Lichtjesmiddag in Markelo zullen ook de Markelose Ossenhoornblazers hun klanken laten horen.