- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

MTB clinic voor jeugd

De jeugd van 6 tot en met 15 jaar kan zondag 22 december gelijktijdig met de 29e editie van de Veldtoertocht van de Stihting Wielersport Markelo kennismaken met de fietssport tijdens een speciale MTB clinic. Deze clinic waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen is een initiatief van de Stichting Kanjers voor Kanjers. Tijdens de clinic zullen instructeurs van deze stichting ondersteund door leden van de Wielertourclub (WTC) Markelo kinderen vol enthousiasme de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Tijdens de clinic leren kinderen hoe ze handig over een modderpad kunnen fietsen, een boomstronk kunnen ontwijken of een helling moeten nemen.

Net als de Veldtoertocht start de clinic ook vanaf De Haverkamp. Deelnemers moeten zich hier om 8.30 uur melden, zodat ze rond 9.00 uur gezamenlijk kunnen vertrekken naar de locatie van de clinic. Na de clinic is er een korte pauze met een drankje en een tussendoortje, waarna de deelnemers via een echte MTB route weer terugfietsen naar De Haverkamp, waar de ochtend rond 11.30 uur samen zal worden afgesloten.
De clinic is voor de jeugd ook een mooie gelegenheid kennis te maken met de WTC Markelo. Deze club wil komend voorjaar op zaterdagmiddagen beginnen met het geven van MTB trainingen voor de jeugd.

Deelname aan de clinic mag met eigen fiets en helm. Een helm is verplicht tijdens de clinic. Mocht je geen fiets en/of helm hebben, dan kun je kosteloos een fiets van de Stichting Kanjers voor Kanjers lenen. Er zijn 30 fietsen en helmen beschikbaar. Aanmelden voor de clinic kan per mail onder vermelding van naam, leeftijd, lengte, telefoonnummer en het wel of niet in bezit hebben van een mountainbike of helm.
Hoewel de deelname gratis is, zal er bij de inschrijving wel een melkbus staan om een vrije gift te doneren. Hiermee kan de Stichting Kanjers voor Kanjers kinderen helpen die niet, of onvoldoende in staat zij om te spelen of te sporten.