- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Sint bezoekt Markelose scholen

Niet zonder slag of stoot heeft Sint vandaag een bezoek gebracht aan de Markelose basisscholen. Het was vanmorgen al vroeg toen de eerste pietjes op weg waren naar Obs de Zwaluw maar daar geen school aantroffen maar een bouwkeet. Een telefoontje met meester Rene zorgde ervoor dat Sint nog net op tijd was om het feest bij De Kroon van begin tot eind mee te maken. Miscommunicatie was de aanleiding dat Sint niet op de hoogte was van de nieuwbouwplannen en dus ook het adres van de tijdelijke locatie van de school niet in het grote boek had genoteerd. Gelukkig wisten de Pieten het nummer van de Markelose brandweer en met spoed werd Sint dan ook naar de feestlocatie vervoerd. Met ruim 300 leerlingen werd het hier één groot kinderfeest waar ook de kinderen van Kinderopvang Hof van Twente bij aan mochten sluiten. Het tweede deel van de morgen bracht de bovenbouw door op school waar ze werden uitgedaagd om de code van de kluis te kraken. Met het escaperoomspel moest er worden samengewerkt en taken worden verdeeld om uiteindelijk de code van het slot te kunnen kraken. De onderbouw bleef bij De Kroon en genoot samen met de Sint van dans, spel én cadeautjes.

Daltonschool Elserike
Ook hier was het weer heel erg onzeker of de Sint wel zou komen dit jaar. Op Elserike was de ontluistering in eerste instantie echter groot toen net even na half negen alleen drie pieten het plein opkwamen…zonder de Sint! Het verhaal begon eigenlijk twee weken geleden… In de week na de aankomst van Sint in Markelo, kreeg juf Joanne een verontrustend telefoontje van de Sint. Hij gaf aan met een vervelend probleem te zitten en hij zou een van zijn pieten sturen om het uit te leggen. Gelukkig heeft juf Joanne het bezoek van Piet toen opgenomen en hebben we het kunnen bekijken met alle leerlingen van de school. Het probleem was dat de Sint kampte met enorme heimwee naar Spanje. Zelfs zo erg dat hij er sterk aan zat te denken om al voor 5 december terug te gaan naar Spanje! “We hebben samen met de kinderen geprobeerd een oplossing te bedenken en die was eigenlijk al snel vrij duidelijk: tover Elserike om in Spanje zodat Sinterklaas zich bij ons nog meer thuis gaat voelen. Sinds het moment dat we van het heimwee-probleem van de Sint hoorden, zijn we dus druk geweest met het maken van Spaanse vlaggen, het inoefenen van een dans op Spaanse muziek (met behulp van Sandra Bakker), het “opstoken van de kachel” om Spaanse temperaturen te krijgen en zelfs de rommelpiet heeft een steentje bijgedragen door wat Spaanse sinaasappels aan het plafond te hangen. Tot slot hebben we deze week een strand gecreëerd op het podium van de school”, vertelt Bert Jan ten Donkelaar. Vanochtend waren er dus alleen drie pieten die vertelde dat de Sint sinds vanochtend onvindbaar was. Er werd geopperd dat de heimwee hem toch te veel was geworden en hij misschien toch vroegtijdig naar Spanje was vertrokken. Om het leed te verzachten werd toch maar een Spaanse lekkernij geserveerd aan de Pieten in het bijzijn van alle kinderen van de Beestenboel en Elserike. Op dat moment hoorde men gekuch achter het toneelgordijn…De schok maar ook de opluchting was groot toen bleek dat Sinterklaas zijn plek had gevonden op ons zelfgemaakte strand. In de strandstoel zat de goedheiligman slechts gehuld in badpak, zonnebril en slippers! Zijn verklaring was dat hij vannacht weer zo’n heimwee kreeg naar zijn Spanje dat hij zijn toevlucht maar op het strand van Elserike had gezocht. Nadat de kinderen het dansje voor hem en de Pieten hadden uitgevoerd heeft Sint zich snel omgekleed en gelukkig alsnog alle klassen van de school en de kinderen van de Beestenboel in vol ornaat kunnen begroeten.

Obs Stokkum
Ook Obs Stokkum heeft de Sint vanmorgen vereerd met een bezoek. Hier wist de Sint gebruik te maken van een niet alledaags vervoermiddel… In een rubberbootje reed de Sint het schoolplein van Obs Stokkum op. Sint die vergezeld was van vier vrolijke Pieten genoot vervolgens in ’t Gebouwtje van de optredens van de leerlingen van de Stokkumse school. Ook de peuters waren natuurlijk aanwezig om te genieten van het feest. De Sint genoot van alle aandacht en bezocht ook alle klassen nog even afzonderlijk voordat hij besloot om afscheid te nemen.

Obs Brookschole
De Paardenpiet arriveerde vanmorgen op de fiets bij de Brookschole zonder Sinterklaas en de anderen pieten. Ozosnel was diezelfde ochtend namelijk ontsnapt, en Sint was naar zijn paard op zoek. De kinderen hadden zowel Sint en Ozosnel ook niet gezien. Ozosnel was eerder wel op school geweest om af en toe te schuilen voor de regen in zijn eigen stal die in de school voor hem was gebouwd, maar vanochtend was het paard nergens te bekennen. Gelukkig kwam de mevrouw van de manege met de paardentrailer al snel aangereden. Even dachten we dat Ozosnel in de trailer zat, maar dat bleek niet zo te zijn. Ozosnel was echter wel terecht; hij was bij de manege. Toen was Sinterklaas wel nog steeds kwijt. Al snel hoorden we gebonk uit de trailer komen. Wat bleek? Sint en de andere piet zaten in de paardentrailer. Ze waren in de trailer gaan kijken om Ozosnel te zoeken, waarna de klep van de trailer per ongeluk dicht was gegaan. Iedereen was terecht en gelukkig kon het feest toen beginnen. De Sint werd verwend met allerlei optredens van de kinderen. Daarna heeft hij de peuters uit Markelosebroek nog cadeautjes gegeven en alle klassen bezocht. Het feest was ook hier erg geslaagd.

Sinterklaasfeest bij Smallsteps Papillon
Woensdag 4 december werd bij Smallsteps Papillon voor een kleine 50 peuters een Sinterklaasfeest georganiseerd. Hier werd natuurlijk in de periode hiervoor afgaand al naartoe gewerkt door pepernoten te bakken, liedjes te zingen, pietengym en boekjes te lezen. Met veel gezellige Sinterklaasactiviteiten op deze woensdagmorgen hadden de kinderen het ook hier erg naar hun zin. Vanmorgen mochten de peuters aansluiten bij het Sinterklaasprogramma van basisschool de Welp.

Basisschool de Welp
Vandaag is de Sint natuurlijk ook op basisschool de Welp aangekomen,
en heeft twee enthousiaste pieten meegenomen.

Alle lieve Welpen stonden op het plein omhoog te turen,
want het verhaal was dat de piet een helikopter liet sturen.

Helaas was dit met de stikstofcrisis geen goed plan,
en moest er een alternatieve oplossing worden gevonden voor de lieve man.

Een tijdje later kwam de Sint toch aan in een golfkar op elektriciteit,
en zo heeft hij zijn steentje kunnen bijdragen aan de duurzaamheid.

De Welpen hebben een ontzettend leuke dag gehad vol plezier,

Lieve Sint, Volgend jaar zien we u graag weer hier!

Sint wenst iedereen een hele fijne Sinterklaasavond toe en hoopt ook volgend jaar vanaf medio november weer in Markelo te kunnen zijn.