Gelijkspel voor Dames 1

Het dames elftal van Sportclub Markelo speelde gisteren een uitwedstrijd tegen DTC’07 in Lattrop. Door de koude temperatuur en mist was er vooraf enige twijfel of de wedstrijd door zou gaan, nadat men besloten had om op een ander veld te spelen kon er toch worden afgetrapt.
In de beginfase van de wedstrijd was Sportclub Markelo de ploeg die de aanval zocht. Na tien minuten spelen creëerde Sandra Stokreef de eerste grote kans van de wedstrijd, helaas werd dit niet beloond met een doelpunt. De dames van Sportclub Markelo bleven druk zetten. Na een mooie aanval die begon vanuit de achterhoede, via het middenveld naar de voorhoede kreeg Romy Rossing de bal voor haar voeten en zag haar inzet op de lat terecht komen, waarna de bal op de lijn uit het doel stuiterde. Geen doelpunt, echter waren de meningen hierover verdeeld. Sportclub Markelo speelde vervolgens rustig de bal rond waaruit enkele mooie aanvallen ontstonden. De speelsters van DTC’07 kwamen er af en toe door maar kregen geen kans door de sterke verdediging van Sportclub Markelo, de eerste echte kans op goal werd goed gepareerd door keepster Sophie Boogaard. De Dames van Markelo bleven de aanvallende ploeg tot er één minuut voor rust plotseling een speelster van DTC’07 langs de verdediging kwam en rustig de 1-0 binnen tikte.

Na een peptalk in de rust van Johan Scholte in ’t Hoff gingen de dames van Sportclub Markelo op zoek naar de gelijkmaker. Maar het was tegenstander DSC’07 was de ploeg dat voornamelijk de aanval zocht. Naar mate de tweede helft vorderde wisten de dames zich te herpakken. Na een half uur spelen in de tweede helft werd een goede aanval van Romy Rossing en Myrthe Nagel bekroond met een doelpunt. Het laatste zetje werd gegeven door een speelster van DSC’07, waardoor de bal in het doel verdween. Na de 1-1 ging de wedstrijd gelijk op. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwam Kim Kaspers één op één voor de keeper, maar haar inzet trof geen doel. De dames hadden meer verdiend gezien de gehele wedstrijd, maar gingen uiteindelijk met één punt terug naar Markelo. Volgende week zondag spelen de Dames hun laatste wedstrijd voor de winterstop uit om 10:30 uur tegen SVO Twickel.