- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kaspels Toneel brengt ‘De gouden theepot’

De toneelclub van Kerspel-Goor staat te popelen om de klucht ‘De gouden theepot’ ten tonele te brengen. De eerste voorstelling is op woensdagmiddag 11 december. In de twee daarop volgende weekenden volgen 4 avondvoorstellingen op de vrijdag en zaterdag. De klucht speelt zich af op de welvarende boerderij ‘Ora et Labora’ waar de welgestelde ziekelijke boer Willem Wolderink het werk niet heeft uitgevonden. De boerderij wordt op de been gehouden door zijn hardwerkende dochter Aaltjes Wolderink samen met de oude trouwe knecht Hendrik Wassink.

Het is voorgoed met de rust gedaan als plotseing de gehaaide projectontwikkelaar Bastiaan Wolf verschijnt met in zijn kielzog Chantal. Willem is niet vies van de drank en de met haar handel rondtrekkende wulpse Geeze voorziet hem regelmatig stiekem van foezel. Aan vrouwelijke belangstelling heeft Willem geen gebrek, want na jaren ruzie komt onverwachts ook de slimme doortastende buurvrouw Koba langs met haar immer nog vrijgezelle slome zoon Tinus (gespeeld door de debutant Marten Meutstege). De onwillige Tinus moet nu eindelijk maar eens voor het nageslacht zorgen. Toevallig verschijnen ook Willem´s bazige zuster Grada en haar zwaar onder de plak zittende man Gijsbert ten tonele. Wat voeren deze twee snoeshanen in hun schild.

De middagvoorstelling volgende week woensdag begint om 14.00 uur. Kaarten voor het middagmatinee zijn verkrijgbaar voor 5 euro inclusief een kop koffie. De avondvoorstellingen zijn op 13, 14, 20 en 21 december en beginnen om 20.00 uur. Kaarten voor deze voorstellingen zijn voor 7,50 euro inclusief een kop koffie verkrijgbaar. Kaartverkoop verloopt via Mirjam Meutstege (0547 272 542) of via mail. Reservering per mail is definitief na bevestiging van de mail.