- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Fysiotherapeut Wolters aangesloten bij MS netwerk

Vanaf oktober 2019 is Fysiotherapiepraktijk R.H. Wolters uit Markelo opgenomen in het netwerk van MS Zorg Nederland. Binnen dit netwerk zijn diverse zorgdisciplines actief betrokken. Door samen te werken proberen zij de meest optimale zorg voor MS vorm te geven maar op deze manier hoopt MS Zorg Nederland tegelijkertijd ook deze zorg toegankelijker te maken.

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij door aantasting van ruggenmerg en/of zenuwbanen de signalen vanuit de hersenen steeds moeilijker de spieren bereiken. Dit kan zich onder andere uiten in moeite met bewegen, cognitieproblemen of vermoeidheidsklachten. Er bestaat veel variatie bij MS, hierdoor is elke patiënt uniek, hierdoor worden de behandelingen binnen de praktijk van R.H. Wolters ook steeds afgestemd op de individuele patiënt.
Wendy Smit, medewerker bij de praktijk, heeft in oktober een netwerkcursus gevolgd. Doel van dit netwerk is; op de hoogte te blijven van de behandelmogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen betreffende MS. Om de meest optimale zorg, aan mensen met MS te kunnen verlenen, draagt het netwerk bij aan regelmatige overlegmomenten tussen de verschillende disciplines. Op deze manier wordt niet alleen de zorg verbeterd maar ook de samenwerking met specialisten, huisartsen, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en thuiszorg. Alle zorgverleners die aangesloten zijn bij MS zorg Nederland zijn geschoold in het behandelen en begeleiden van mensen met deze ziekte.