- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Boekpresentatie ‘Oet de la van Hendrika’

De Markelose Hendrika Nijenhuis heeft ter gelegenheid van haar 80e verjaardag een boekje uitgebracht met een bundeling van haar teksten. Het boekje ‘Oet de la van Hendrika’ wordt op dinsdag 26 november om 19.45 uur gepresenteerd bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins aan de Grotestraat in Markelo. Veertig jaar geleden schreef Hendrika Nijenhuis de revue ‘Waarachtig ’t is 1980’. Dit jaar is Hendrika zelf 80 jaar geworden. De spitsvondige teksten als ‘De jach is los’ over de liefdesjacht op zaterdagavond in de Twentse discotheken of bijvoorbeeld het humoristische lied ‘Honderden regeltjes, het zit de boer neet met’ schreef ze in de jaren ’80 en is nog altijd actueel.
Hendrika schreef voor en samen met veel Markelose verenigingen. Na de revue ‘Is lefebrieje’, in 1976 met Muziekvereniging de Fanfare, volgden cabarets voor de Vrouwen van Nu, een Weense avond voor het Markelose Mannenkoor, een revue ter gelegenheid van 125 jaar Bilderdijk en de Millenium-revue in het jaar 2000.

Naast de keuze uit de vele liedjes en gedichten die ze schreef, heeft ze in het boekje ook een aantal leuke foto’s ter ondersteuning opgenomen. Een brede samenvatting  van haar creativiteit, die bij veel mensen mooie herinneringen op zullen roepen, zoals het Brandweerlied of het lied over de Anholtskamp.

De boekpresentatie waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd begint om 19.45 uur bij Boekhandel Prins.Vanaf 19.30 uur is het mogelijk om in te lopen.

———

uit: HONDERDEN REGELTJES

Jao leu wie weet der alles van, een heisa rechtervoort

Rapporten en notities want ’t milieu det wordt verstoord
En aoveral wordt op e let en alles wordt verplicht
Jao leu ie schrikt oe mangs kapot der wordt heel wat an ericht

Honderden regeltjes het zit de boer neet met
Dan is ’t quotum dan is ’t mest dan hinderwet
Ie zoln der dol van word’n mar zorg dai neet verget

Dai of en too de zinn’ eens effen good verzet.
En ai zelf daorvuur oe beste doot