- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Dijkstra hekelt vertraging bedrijventerrein

20121017_sjoukedijkstra

Sjouke Dijkstra is erg verontwaardigd over de houding van de gemeente bij het oplossen van het huisvestingsprobleem van zijn huidige bedrijf. De flinke vertraging bij de procedure voor uitbreiding van het bedrijventerrein is de zoveelste hindernis die wordt opgeworpen. Sinds 2006 voert de eigenaar van het gelijknamige autobedrijf al gesprekken met de gemeente Hof van Twente, waarbij in het begin werd aangegeven dat het sterk aan Markelo gebonden autobedrijf maar moest verhuizen naar Zenkeldamshoek in Goor. Dit is voor Dijkstra natuurlijk geen optie en hij heeft de afgelopen 6 jaar verschillende mogelijke locaties onderzocht en voorgelegd, maar die werden vrijwel direct van tafel geveegd door de diverse ambtenaren. In februari 2010 leek er met opname van circa 2 hectare te ontwikkelen uitbreiding van het bedrijventerrein aan de Rijssenseweg in de structuurvisie een oplossing in zicht te komen. Dijkstra hekelt nu de vertraging in de procedure rondom uitbreiding van het bedrijventerrein, omdat deze vertraging volgens hem helemaal niet nodig is.

20121017_sjoukedijkstra

 

 In januari van dit jaar heeft het college de gemeenteraad middels een memo geïnformeerd dat de voorbereiding van de planvorming voor uitbreiding van het bedrijventerrein was gestart en er men streefde naar afronding in 2012. In mei 2012 werd dit al bijgesteld tot begin 2013 en nu is het dus al een jaar later dan waar men in januari nog vanuit ging.

Voor Dijkstra gaat het nog verder terug. In 2011 heeft hij een stuk grond verworven op de plek waar de uitbreiding van het bedrijventerrein stond gepland, nadat wethouder Sijbom volgens Dijkstra te kennen had gegeven dat de ontwikkeling van de uitbreiding op particulier initiatief moest plaatsvinden. In december 2011 werd voorgesteld om een projectbesluit aan te vragen en Dijkstra zou hierover benaderd gaan worden door een stedenbouwkundige. Na 2 maanden niets te hebben vernomen van de gemeente heeft Dijkstra zelf contact opgenomen met de gemeente en toen werd hem medegedeeld dat de realisatie van het bedrijventerrein nog niet vaststond er nog verschillende hobbels moesten worden genomen.

Zijn ongenoegen heeft Dijkstra vervolgens in maart van dit jaar kenbaar gemaakt in een brandbrief aan de gemeenteraad. De huisvestingsproblematiek voor Dijkstra werd steeds nijpender, waar hij qua werkzaamheden voldoende mogelijkheden heeft voor een extra monteur kan hij deze in de huidige beperkte ruimte niet gebruiken.

Hetgeen Dijkstra in december 2011 werd voorgesteld was een vorm van faciliterend grondbeleid, terwijl het college juist heeft voorgesteld tot actief grondbeleid. Volgens Dijkstra werkt dit laatste beleid sterk vertragend op de mogelijke realisatie van een nieuw garagebedrijf. Waar hij eerst de verwachting mocht hebben dat eind 2012 de schop de grond in kon heeft Dijktra nu het gevoel door de gemeente te worden tegengewerkt in de tijd.

Dijkstra hekelt ook hetgeen de gemeente meldt over mogelijke extra vertraging in het proces vanwege moeizame onderhandelingen met grondeigenaren. Dit is volgens Dijkstra één van door de gemeente opgeworpen doemscenario’s. “Met ons als grondeigenaar is nog geen enkel concreet gesprek gevoerd,” aldus Dijkstra.