- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Hilde Jager onthult logo Obs Stokkum

Samen met hun ouders en de buurt, telden de leerlingen van Obs Stokkum vanmiddag enthousiast af naar het moment dat de Markelose judoka Hilde Jager het nieuwe logo van de school onthulde. Locatiedirectrice Dorien Klein Teeselink presenteerde daarvoor de nieuwe missie van de school die in de buurtschap Stokkum een centrale rol inneemt. De nieuwe onderwijsrichting vraagt een logo dat past bij de sterk veranderde manier van lesgeven. ‘Bewegend leren’ is de onderwijsvisie waar het team van Obs Stokkum de schouders vol onderzet. Door fysiek en energiek aan de slag te gaan wordt het concentratievermogen en dus ook de focus op leren, verhoogd. De leerlingen leren al vroeg Engels en leren omgaan met eigentijdse digitale middelen. Energiek de toekomst in’is dan ook niet voor niets de nieuwe slogan van de basisschool in Stokkum. Voordat Hilde Jager het logo onthulde benadrukte zij het belang van bewegen en vertelde ze over haar bijzondere sportprestaties als judoka, haar droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen en haar studie in Nijmegen. 

Tijdens het Open Huis van Obs Stokkum werd vanmiddag al van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een kijkje te nemen in de school. Ook voorafgaand aan de informatieve avond die Dynamiek Stokkum vanavond organiseerde voor de buurtschap, werd in grote getale gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Mark Oude Luttikhuis gaf ook hier het onderwijsteam de kans om een duidelijke presentatie over de nieuwe visie van de school te geven. Een promofilm over de school wordt op korte termijn aangevuld met een informatieve presentatiefilm over de buurtschap. Mark maakte de ruim honderd aanwezigen duidelijk hoe belangrijk het is om de schouders gezamenlijk onder de buurtschap te zetten en met name de school en Dynamiek Stokkum te ondersteunen.

In het tweede deel van de avond werden de aanwezigen bijgepraat over de vorderingen van de nieuwbouwplannen aan de Stokkumerweg. Namens de initiatiefnemers gaf Clifford Wiggers een uitgebreide toelichting op de huidige plannen. De bestemmingsplan procedure heeft enige vertraging opgelopen en wordt hierdoor vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2020 opgestart. Het plan voorziet volgens Wiggers in woningen in de prijsklasse tussen de 200.000 en 225.000 euro. Hoewel tijdens de avond werd aangegeven dat de bouwgrond al in eigendom was van de initiatiefnemers, blijkt dit nog niet het geval te zijn.