- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Genieten tijdens Proef Markelo

De deelnemende horecabedrijven van Proef Markelo hebben Markelo vandaag weer fantastisch culinair op de kaart weten te zetten. “Het niveau groeit gewoonweg elk jaar. Als je denkt het kan niet beter, dan wordt het bij de volgende editie toch wéér overtroffen. De combinatie van de verschillende gerechtjes en de diversiteit aan wijnen en speciale bieren waren dit jaar bijzonder goed op elkaar afgestemd”, vertelt een enthousiaste deelneemster die de culinaire wandeling in Markelo elk jaar vast op haar planning heeft staan. In de kern van Markelo zijn de deelnemende horecabedrijven op wandelafstand van elkaar gelegen.Voor de bedrijven buiten de kern van Markelo, heeft de organisatie ook dit jaar weer vervoer geregeld.

De busjes rijden dan ook met enige regelmaat voor om de gasten naar een volgend adres te brengen. Niets wijst er op dat de organisatie voor deze editie van Proef Markelo, een record van 750 kaarten heeft verkocht. Het culinaire evenement verloopt vloeiend; de bediening serveert de gerechtjes vlot aan tafel nadat bij binnenkomst al een keuze kon worden gemaakt om een wijntje óf een speciaal biertje te pakken. Aan de tongval te horen nemen niet alleen inwoners vanuit onze Hof deel aan het evenement maar zeker ook uit Brabant en Gelderland. Alle deelnemers hebben Zalencentrum De Haverkamp als finishpunt op hun kaart. Hier werd aan het einde van de middag het nagerecht geserveerd en aansluitend een afterparty georganiseerd.

Onderstaand vindt u in volgorde van de onderstaande foto’s de gerechten van Proef Markelo 2019:

Grandcafé De Kroon: Kalfsstoofpotje met tuinkruidenpuree
’t Wapen van Markelo: Huisgerookte zalm met limoenmayonaise en croutons van zuurdesem
Hoestinkhof: Wegdammer rib met zuurkool met spek
Café Vennebekken: Pain Ruben met crèmesoepje met cheddar en bokbier
Bistro de Herikerberg: op de huid gebakken zeebaarsfilet met crème van doperwten, Edamame boontjes en saus va witte wijn
Bistro de Loep: Brisket runderrug rauwkost
Herberg de Kemper: Picanha langzaam gegaard rundvlees op de kamado met truffelmayonaise
De Poppe: Verse tonijn, eendenlever, avocado, sinasappelbolletjes, flammkuchen, gebakken scampi, rijst en wasabi-mayonaise
Bistro de Tasca: Stamppot van rode kool, wild zwijn en jus
Zalencentrum De Haverkamp: nagerecht Aple Trifle