- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kippenvel bij jubileumconcert Fanfare

In de grote zaal van De Kroon genoten gisteravond ruim 300 aanwezigen van het jubileumconcert van Muziekvereniging De Fanfare. De muziekvereniging vierde haar 85-jarig jubileum dit jaar met tal van hoogtepunten. ‘De Fanfare in Concert’ van vanavond is een van deze hoogtepunten. Het orkest onder leiding van Frank Uuldriks wist samen met de jeugd- en slagwerkgroep onder leiding va Ria Degenkamp en Erik Broeke, als jubilerende vereniging, een meer dan krachtig optreden neer te zetten. Na de pauze trad singer-songwriter Erwin Nyhoff ook op, zowel solo als samen met het orkest van De Fanfare waarbij men de spreekwoordelijke speld kon horen vallen in de zaal. Met de woorden “Wees er trots op, het is een geweldig orkest!”, sprong Erwin Nyhoff na afloop van zijn optreden van het podium, maar niet voordat hij uiteraard ook de muziekvereniging feliciteerde met het 85-jarig jubileum.

Gerrit Welmer overhandigde namens de “Vrienden van de Fanfare’ een cheque ter waarde van 5.000 euro aan voorzitter van Muziekvereniging de Fanfare, Selma Bomhof. Dit bedrag wordt in nauw overleg met de Fanfare besteed aan de continuïteit van de Fanfare. Gerrit sprak daarnaast zijn enorme waardering uit voor De Fanfare. Uit eigen ervaring vertelde Gerrit dat het helaas niet bij iedereen bekend is, wat ‘onze’ Fanfare in haar mars heeft en dat zij met haar tijd is meegegaan. Gerrit: “We mogen trots zijn op onze Fanfare, maar we moeten zuinig zijn op onze Fanfare”.

Dinant Dollekamp en Mieke Leeftink werden gehuldigd voor het respectievelijk 50- en 25-jarig lidmaatschap van Muziekvereniging de Fanfare. Met een speld, een mooie bos bloemen en een persoonlijk woord door Selma namens de vereniging, werden zij op passende wijze voor het voetlicht gebracht. Ook voor Jan Hargeerds en Henk Bomhof had Selma mooie woorden op papier gezet. Hun grote staat van dienst binnen de vereniging was voor het bestuur van De Fanfare meer dan voldoende reden om hen beiden te benoemen tot erelid van De Fanfare.

Het concert werd door De Fanfare afgesloten met het nummer Jump van de hardrockband Van Halen. Met een staande ovatie toonde het publiek haar waardering voor deze meer dan geweldige avond in de zaal van De Kroon. Met een toegift trakteerde het jubilerende orkest nog eenmaal alle aanwezigen. Aansluitend was er in de skihut een afterparty met DJ Tijn.