- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Markelo klimt!

Mooie Maarkelsen,

In mijn column van afgelopen juni schreef ik over mijn grote held Maarten van der Weijden. Met zijn zwemtochtje door de Friese wateren.
Ik benoemde dat ik door zijn prestatie was geprikkeld en samen met 2 anderen een beslissing had genomen waar ik later dit jaar op terug zou komen. Nu dus!

Laat ik beginnen met de 2 anderen die ik bedoel te noemen. Vriendjes Edwin Landeweerd en Jeroen Bouwmeester. Samen met mezelf vormen wij de formatie ‘Markelo klimt’. En wat houdt dat dan in hoor ik jullie denken?

Wij hebben dus besloten dat we volgend jaar 4 juni 2020 als team, onder de naam ‘Markelo klimt’, deelnemen aan de……… Alpe d’HuZes!

Oftewel fietsen voor onderzoek én voor verbetering van kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. En wat is er mooier dan fietsen voor zo’n ontzettend goed doel. Het staat heel dicht bij ons dus waren we er direct met elkaar van overtuigd om dit project aan te gaan.

En een project dat wordt het. Voor mij in ieder geval. Gottegottegot..toen we het besloten hadden moest ik direct aan een liedje van Drukwerk denken. Weet je nog, Harry Slinger met zijn rode petje? ‘Oooh ik heb weer dom gedaan, wat doe ik mezelf toch aan’. Nog nooit op een racefiets gezeten, maar wel toezeggen om de Alpe d’Huez op te fietsen. Ben je dan een naïeve flapdrol of niet? Ja dus.

Hoezo de naam ‘Markelo klimt’? Nou, heel simpel. We fietsen wel met ons drieën naar boven maar willen ons mooie Maarkel daarin betrekken. Saamhorigheid is het sleutelwoord hier. Zo is het dus ontstaan. En het eerste trainingsweekend is inmiddels ook een feit. We zijn laatst met ons drieën afgereisd naar Maastricht. Uiteindelijke doel om na een rit van 75 kilometer de Cauberg te beklimmen. Het was een supertocht. Waar ze in de Tour de France binnen 2 seconden een lekke band vervangen deden wij er helaas wel 58 minuten over, maar het is gelukt. De route was prachtig en ondanks dat ik nog nooit zo’n eind op een racefiets had gezeten was ik wonderbaarlijk in vorm. Maar op de Cauberg ben ik wel 26x doodgegaan. Echt alles ging door mijn hoofd. ‘Ik stap af, nee natuurlijk doe ik dat niet’. ‘Laat die vrouw met die dikke reet midden op de weg opzouten’. ‘Ik doe dit echt NOOIT weer’. ‘Ik ga kapot maar straks mag ik bier’. Nou ja….en nog veel meer scheldwoorden die ik hier beter niet kan noemen, maar het was echt slep’n teeg’n den baarg an. Maar de Weizen die we daarna hebben gedronken was echt de lekkerste ooit. Dat dan weer wel. Maar ik ben echt wel ongeveer 3 weken knock-out geweest. Mijn lichaam dacht echt, Niek Tijink, wat heb je in godsnaam gedaan. Malloot. Maar goed, deze malloot gaat het wel doen. Samen met mijn 2 andere broeders.

Sinds we zijn aangemeld hebben we ook een pagina waar donaties gegeven kunnen worden. En die link ga ik hier dan ook schaamteloos noemen: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Markelo-klimt-. En we willen niemand iets opdringen, maar als toch elke Markeloër een euro zou geven hebben we het streefbedrag van €7.500 ineens bij elkaar. Nee geintje, niks moet alles mag. Maar we willen wel heel graag dat jullie vrijdag 6 maart 2020 vrijhouden in jullie agenda. Dan gaan we bij De Haverkamp een soort van benefietavond organiseren. Muzikaal heeft DJ Tijn Fleerkate zijn medewerking al toegezegd. We hebben al wel ideeën maar de verdere invulling is nog niet helemaal concreet. Dus mocht iemand ideeën hebben? Altijd welkom. Maar we zien jullie daar graag.

Dus lieve Maarkelsen, vandaag is een beetje de aftrap van ons project. We hopen dat jullie ons een warm hart toedragen en dan zullen wij ons het snot voor de ogen wegfietsen voor het goede doel. Opgeven is geen optie natuurlijk. Voor de mensen die ervoor hebben gestreden en degenen die dit nu nog steeds doen. Maar ook om Markelo een beetje op de kaart te zetten.

‘MARKELO KLIMT’…voor jullie allemaal!

Heb een fijne Proef Markelo,

Niek