- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gert Jan Oplaat presenteert 3e boek

Nu de avonden weer wat korter worden is het fijn om bij de kachel een boek te gaan lezen. Het is een mening die vast en zeker niet alleen door Gert Jan Oplaat wordt gedeeld. Gert Jan houdt van lezen maar heeft ook een enorme liefhebberij aan het schrijven van teksten en verhalen. Zo schreef hij drie kerstverhalen waarvan ‘Mirrewinter op ’t Platteland’ zelfs verfilmd is en het script ook van zijn hand komt. Tijdens de derde editie van het door hem georganiseerde Hoffelijke Boekenbal op 24 november vanaf 15.00 uur bij Zalencentrum De Haverkamp, presenteert hij zijn 3e boek; ’t K’oude testament.

Gert Jan Oplaat
Gert-Jan Oplaat is van vele markten thuis gezien zijn lange staat van dienst. De voormalig columnist van deze lokale nieuwssite werd in 1994 gekozen tot agrarisch
ondernemer van het jaar. Hij is negen jaar lid geweest van de Tweede Kamer, zes jaar voorzitter van de Kamer van Koophandel en sinds 2015 is hij voorzitter van de Nederlandse vereniging van Pluimveeverwerkende Industrie. ‘Trouw aan het platteland’ is zijn levensmotto. Hij is een succesvol schrijver van onder meer openluchtspelen en liedjes voor het Brook Duo. Nu het eerste verhaal, Mirrewinter op het platteland verfilmd is en Storm op kerstavond binnenkort verfilmd wordt ligt nu zijn derde boek op de plank.

Verhaallijn
De winterse streekroman met Bijbelse spreuken en gezegden is gegoten in een 96 tellende paperback en draagt de titel ’t K’oude testament. Het derde boek van Gert Jan speelt zich af in 1963. The Moodchers en de Pongersband spelen Rock & Roll bij café Hargeerds (de Kroon). De jeugd dost zich uit in polkadots, petticoats, jeans, puntschoenen en vetkuiven. Een bewogen jaar zo zal gedurende het verhaal blijken… vele herinneringen zullen boven komen.

Speciale gasten
Speciale gast tijdens het derde Hoffelijke Boekenbal gala is de Twentse bestseller schrijver Frank Krake. Zijn bekende boeken zijn Menthol (de zwarte man die Nederland leerde tandenpoetsen), Rood bloed (over Joop Munsterman en FC Twente) en De laatste getuige (de man die drie concentratiekampen en een grote scheepsramp overleefde). Frank is een inspirerende spreker die ons zeker zal boeien met zijn inkijk in de schrijverswereld. Gert-Jan: “Ik ken Frank van een tv programma waar we beide aan tafel zaten”. We hadden meteen een klik en dezelfde passie voor onze streek en de verhalen die dat met zich meebrengt. Ik ben bijzonder blij met Frank als gast op ons Hoffelijke boekenbal gala.” Het Hoffelijke boekenbal gala krijgt zelfs een internationaal karakter, want de muzikale
omlijsting met veel muziek uit de jaren ’60 wordt verzorgd door Gert Jan’s muzikale vrienden Dominik & Amigo uit het Oostenrijkse Tirol.

Ritseldieks
Henri Beverdam door Gert Jan steevast Ritseldieks genoemd presenteert deze derde editie waarbij getoost zal worden met een glaasje bubbels op ’t K’oude testament. Boekhandel Prins zal de verkoop van de boeken van Gert-Jan en Frank verzorgen. Uiteraard zullen de schrijvers hun boeken op deze avond signeren.

Aanmelden
Het programma start om15.00 uur. Vanaf 14.30 uur is de zaal van De Haverkamp geopend. Hoewel de entree vrij toegankelijk is wordt vooraf aanmelden erg op prijs gesteld. Dit kan door een mail te sturen aan info@henribeverdam.nl.