Eerste puntverlies voor SC Markelo

Na vijf overwinningen op rij heeft Sportclub Markelo vandaag zijn eerste nederlaag geleden. Thuis werd met 1-2 verloren van Victoria’28. Over de eerste helft valt weinig te vermelden, een matige wedstrijd waarin weinig kansen werden gecreëerd door beide ploegen. Toch kwamen de bezoekers in de 36e minuut op een 0-1 voorsprong door een benutte strafschop. Op slag van rust wist René Kuijpers op aangeven van Ferdi Pinkert nog de gelijkmaker binnen te schieten waardoor de Markeloërs met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft speelden de zwart-witten beter en wisten ook meerdere mogelijkheden te creëren om op voorsprong te komen. Echter ontbrak de precisie voor de goal. De bezoekers waren daarentegen gevaarlijk in de omschakeling maar leken genoegen te nemen met een punt. Toch kregen ze uiteindelijk meer, want in de 80e minuut kwamen ze middels een snelle vrije trap op 1-2 voorsprong. De thuisploeg probeerde vervolgens nog wel om de gelijk maker te forceren maar de bal wilde er niet in. Zo doende is de eerste nederlaag voor Sportclub Markelo een feit. Volgende week moet de ploeg van trainer Rutger Kats op bezoek bij UDI in Enschede.