- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

De Vijf Heuvels speelt in op zwemvaardigheid jeugd

Zwembad De Vijf Heuvels in Markelo organiseert in de naderende herfstvakantie op vijf verschillende momenten een Zwemchallenge. Leg samen met je vriendjes, buurtkinderen of je ouders een uitdagend parcours af, hierbij is plezier in en op het water het belangrijkste.

Het parcours duurt ongeveer 20 minuten zodat je daarna lekker vrij kunt zwemmen. Na afloop krijg je een certificaat mee en een medaille. Natuurlijk is er ook een zwemjuf aanwezig om enkele tips te geven waar nodig. Om het zwemmen onder ouders, en daarmee ook de jeugd, extra te stimuleren wordt er in de herfstvakantie een winterabonnement geïntroduceerd. Tegen een gereduceerd tarief kan iedereen tot en met 16 jaar een winterabonnement kopen. Hiermee kun je het hele jaar, buiten de zomerperiode om, zwemmen tijdens alle recreatieve uren.

Afgelopen mei berichtten we al dat de stichting NRZ; Nationale raad Zwemveiligheid, in april een landelijk project naar zwemvaardigheid is gestart. Hogeschool Windesheim voerde het onderzoek uit. Tijdens dit onderzoek is er onder andere gekeken of je zwemvaardigheid afneemt als je niet regelmatig blijft zwemmen. Helaas waren de resultaten uit dit onderzoek schrikbarend. Zwembad De Vijf Heuvels uit Markelo probeert op deze manier zijn steentje bij te dragen om de zwemvaardigheid te verbeteren. Kijk voor meer informatie over de challenge op www.zwembaddevijfheuvels.nl onder het kopje de agenda.