- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Femke zamelt 4.387,50 euro in met flessenactie voor Hartekind

In het bijzijn van haar ouders, familie, vrienden en vriendinnen, Hartekind vrijwilligers, sponsoren en een afvaardiging van de brandweer in Lochem en Markelo heeft de 13-jarige Femke Kömmelt vanmiddag bij Herberg de Pot een cheque van 4.387,50 euro overhandigd aan shorttrackster Avalon Aardoom. Avalon is een van de ambassadeurs die verbonden zijn aan de Stichting Hartekind en gaf aan waanzinnig trots te zijn op Femke, die begin dit jaar startte met een inzamelingsactie voor de Stichting Hartekind. “Eigenlijk tot aan de 1e verjaardag van Hidde op 14 juni zijn we bijna dagelijks bezig geweest om zo veel mogelijk flessen te verzamelen. Met vrienden en vriendinnen maar ook met de hulp van mijn ouders hebben we echt enorm veel flessen, overal op mogen halen. Hierna hebben we onze inzet iets verminderd maar waren we zeker meerdere dagen van de week bezig met deze speciale inzamelingsactie voor de Stichting Hartekind”, vertelt Femke enthousiast. Marjanne Lafere sprak namens de Stichting Hartekind haar enorme waardering uit voor de inzet die Femke tijdens haar inzamelingsactie heeft getoond en het enorme bedrag dat zij hiermee bijeen heeft gebracht. “Binnen onze organisatie weet iedereen wie Femke uit Markelo is en kent iedereen de reden waarom jij je zo enorm inzet voor de Stichting Hartekind”, vertelde Marjanne trots.

Begin dit jaar startte Femke met deze inzamelingsactie voor de Stichting Hartekind. Eind vorig jaar hebben Femke en haar ouders afscheid moeten nemen van haar broertje Hidde, die op dat moment 6 maanden oud was. Hidde was geboren met een hartafwijking. Met de inzamelingsactie wil Femke de overlevingskansen voor kinderen als Hidde vergroten. Ze had zich als doel gesteld om 300 euro in te zamelen, maar dat bedrag werd vele malen hoger. “We hebben de grenzen telkens verlegd”, vertelt Nicoline Kömmelt. Vandaag werd het enorme eindbedrag van 4.387,50 euro bekend gemaakt en op feestelijke wijze overhandigd aan de Stichting Hartekind. Ook kindercardioloog Dr. Gregor Krings van het Wilhelmina Kinderziekenhuis was hierbij aanwezig.  Dr. Krings heeft bij Hidde twee keer een (diagnostische) hartkatheterisatie uitgevoerd en de familie Kömmelt is  dan ook erg blij dat hij vandaag aanwezig kon zijn in Markelo.

Op een tafel in de zaal van Herberg de Pot is een herdenkingsplekje ingericht zodat Hidde er toch een beetje bij is. Naast de foto van Hidde ligt onder meer de TikkieRing als herinnering aan de vele onderzoeken en behandelingen die Hidde in zijn te korte leventje heeft doorstaan. De ring vertelt het verhaal van Hartekind Hidde. Aan de ring zitten talloze stoere bedeltjes, die hij kreeg bij elke operatie, prikken, behandelingen en controles.

Nu het bedrag bekend is en het verzamelen van lege statiegeldflessen stopt, geven Femke en haar moeder Nicoline aan niet te stoppen met hun inzet voor de Stichting Hartekind. Nicoline: “We gaan als Hartekind Oost zorgen dat we het belang van Hartekind gaan promoten in onze regio. Als ambassadeurs van Stichting Hartekind gaan we ons inzetten om voorlichting te geven en het belang van de stichting uit te dragen. Zo gaan we natuurlijk ook proberen om mensen te enthousiasmeren om naar de derde editie van het Hartekind Gala te komen op 14 februari 2020 in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit Hartekind Gala wordt gepresenteerd door Ruben Nicolaï en er zullen meerdere artiesten optreden waardoor het een speciale avond zal worden met het thema Love is in the air. Dit is met een knipoog naar de locatie, de liefde en het hart”.