- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Lunchen bij de koeien

In Nederland vindt van 5 tot en met 16 oktober de Dutch Food Week plaats. In deze week staat heel Nederland, van stad tot platteland in het teken van voedsel. Dutch Food Week biedt een podium voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden actief in de agri-, food- en tuinbouwsector om de consument/burger te laten zien hoe zij werken aan duurzaam geproduceerd, veilig en gezond voedsel; van grond tot mond. Kortom, het centrale thema voor 2019 is: Duurzaam eten, wat ligt er op jóuw bord? Maar daarnaast staan deze dagen in het teken van voedsel(verspilling) en natuurlijk; lekker eten. 

Vraagt u zich ook af wat er allemaal gebeurt voordat een pak melk of yoghurt kant en klaar in de koeling van de supermarkt ligt? Wilt u wel eens weten wat er allemaal op de boerderij gebeurt? Op deze vragen, en natuurlijk andere vragen, wil de familie Udink u graag een antwoord geven. Zij nodigen u daarom van harte uit om hen te bezoeken op zondag 13 oktober op hun bedrijf aan de Brummelaarsweg 12 in Markelo. Vanaf 11.00 uur staat hier de koffie klaar en volgt er een rondleiding op het melkveebedrijf, met aansluitend een lunch verzorgd door ‘Het Eetbare Erf’.

‘Het Eetbaar Erf’ bereidt gerechten met en van producten die op het erf van de familie Udink aanwezig zijn. Denk hierbij aan gerechten die vroeger ook veel op tafel kwamen. “Men gooide geen voedsel weg; van alle restjes kon altijd wel weer wat lekkers gemaakt worden”, is een veelgehoorde uitspraak van de groep achter “Het Eetbaar Erf’. Tijdens de lunch is er voldoende tijd om met elkaar te praten over de boerderij en de verbinding tussen de boer en burger.

Daarnaast is er ook de gelegenheid om te kijken en ervaren hoe de koeien worden gemolken. De koeien op het melkveebedrijf van de familie Udink worden drie keer per dag gemolken en voor de 2e melking om 12.45 uur bent u van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Hoewel iedereen van harte welkom is, is vooraf aanmelden wenselijk. Dit kan door een mail te sturen aan Alina Udink. De kosten voor de lunch en rondleiding op het melkveebedrijf bedragen 5,00 euro per persoon.