- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verkeersplan kindcentrum stap verder

Concept verkeerskundig plan van RoosRos Architecten

Het verkeerskundig plan voor het nieuwe Kindcentrum Markelo is een stap verder. Het ontwerpplan is mede tot stand gekomen door inbreng van omwonenden en belanghebbenden. Het college heeft afgelopen week besloten om ingenieursbureau Proviel opdracht te geven de technische tekening de komende maanden verder uit te werken tot een definitief ontwerp en een kostenraming op te stellen. Bij de totstandkoming van het plan zijn een aantal keuzes gemaakt die de gemeente deze week schriftelijke heeft toegelicht aan omwonenden en toekomstig gebruikers van het kindcentrum.

Zo is in het plan opgenomen dat de rijrichting van de Wehmekamp wordt omgedraaid en op de Fokkerstraat kan aan de zijde van het kindcentrum geparkeerd worden. In de Wehmekamp zal ter plaats van de kruising met de Prinses Irenestraat een uitritconstructie worden gerealiseerd, zodat (fiets)verkeer op de Prinses Irenestraat voorrang heeft. Aan de Prinses Irenestraat zullen een groot aantal extra parkeerplekken worden gerealiseerd, waarbij de fietsontsluiting ter hoogte van 2impressU zal worden gerealiseerd.

Met deze keuzes verwacht de gemeente een goed en veilig bereikbaar kindcentrum te realiseren. De nieuwe hoofdingang komt aan de Koekoekslaan 2a. De start van de verkeerskundige werkzaamheden staat gepland voor het voorjaar van 2020. De bouwwerkzaamheden van het Kindcentrum Markelo staan volgens de gemeente op het punt van beginnen, nu het oude schoolgebouw is gesloopt.