- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Lezing over lage rugklachten

Osteopaat Wim Steenberg van Osteopathie Markelo zal dinsdagavond 1 oktober een lezing geven over lage rugklachten. Een veelvoorkomende aandoening waar jaarlijks 20% van de Nederlanders mee in te maken krijgt. Wim zal een overzicht geven van de meesvoorkomende lage rugklachten en de aanwezigen op een interactieve manier de rugklachten vanuit een osteopatische holistische visie proberen uit te leggen. Hierin onder meer antwoord op de vraag: Wat kunnen de buik, je nieren met je rug te maken hebben? Wim zal ook ingaan op het voorkomen van rugklachten. Tijdens de lezing zullen een aantal verrassende aspecten aan bod komen.

Rugklachten kunnen een zeurende tot zelfs ontwrichtende invloed op je dagelijks leven hebben. waarbij Je doorlopend bezig bent om de juiste positie te bepalen bij het zitten, liggen of lopen. Je gaat verkrampt bewegen waardoor je andere spieren voortdurend belast en uiteindelijk overbelast. De voortdurende alertheid op het voorkomen van pijn roept ‘stress‘ op en hierdoor verkrampt het lichaam eens temeer en beland je vaak in een
vicieuzecirkel.

De lezing over lage rugklachten wordt gehouden bij Osteopathie Markelo en begin om 19.45 uur. De toegang inclusief koffie en thee is gratis. Aanmelden graag vooraf per mail onder vermelding van ‘lezing lage rugklachten’.