- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Routes Hellendoornrally bekend

De routes van de klassementsproeven van de Hellendoornrally zijn bekend. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september wordt de 38e van het rallyevenement gehouden. Op de vrijdagavond staan naast twee proeven in Rijssen twee proeven in Markelo op het programma. De start van beide proeven in Markelo is op de Bovenbergweg, dicht bij de thuisbasis van team van Wevers Sport. Het Markelose team zal dit jaar met 1 auto meedoen aan de rally. Bernharrd ten Brinke doet met een door Wevers Sport ondersteunde Fabia R5 EVO een gooi naar het podium. De finish van de Markelose proeven is op de Luttekeveldweg. Langs de proef komen 4 publiekspunten. De eerste rijders worden begin van de avond verwacht, later op de avond volgt de tweede proef in Markelo. De straten rondom de proef zullen van 17.30 tot 01.00 uur afgesloten zijn voor verkeer.

Om de rally goed te kunnen zien dient men een toegangsbewijs voor de proef te kopen. Een rallypakket voor 12,50 euro geeft toegang tot alle proeven, met uitzondering van de proef Luttenberg. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, overal gratis toegang.

De organisatie van de rally is overigens nog op zoek naar officials. Mensen met affiniteit voor de rallysport kunnen zich per mail aanmelden voor meer informatie. Ook kan men morgen de stand bezoeken van het Rac Twente Official team tijdens de Eurol Hellendoorn Rally Shakedown op het Keizerserf in Nijverdal.