- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verkeersmaatregelen rondom Dorpsfeest

Door de op- en afbouw van het feestterrein voor Dorpsfeest Markelo zijn er een aantal verkeersmaatregelen van kracht. Aanstaande maandag start de opbouw van het feestterrein. Hierdoor zullen vanaf maandag een aantal wegen en/of pleinen minder of zelfs helemaal niet toegankelijk zijn. Dit levert volgens Dorpsfeest Markelo mogelijk extra oponthoud op als je in de dorpskern van Markelo wilt komen. Zo wordt het Pastoriepad en de Taets van Amerongenstraat vanaf maandag afgesloten voor alle bestuurders in beide richtingen. Deze verkeersmaatregel geldt tot en met woensdag 28 augustus.

Vanaf vrijdag 23 augustus 14.00 uur tot en met maandag 26 augustus 4.00 uur is de Goorseweg vanaf de kruising met de Prinses Irenestraat tot het Burgemeester de Beaufortplein afgesloten. Dit geldt  ook voor de Grotestraat vanaf het Burgemeester de Beaufortplein tot aan de Bergweg, het Roolfsteegje, het Kaasplein, het Roggeplein en het Burgemeester de Beaufortplein vanaf de Goorseweg/Grotestraat tot aan Gezondheidscentrum Het Stroaten.

Ook zijn er op verschillende momenten parkeerverboden van kracht. Vorig jaar viel dit niet iedereen op, waardoor bijvoorbeeld de calamiteitenroute via het Kerkplein, tijdens de optocht niet toegankelijk was. Dit jaar geldt er tijdens het Dorpsfeest vanaf vrijdag 23 augustus 14.00 uur een parkeerverbod op de Zonneweg, het Kerkplein, het Pastoriepad en het deel van de Bergweg gelegen tussen het Kerkplein en de Zonneweg. Het parkeerterrein van Plus Blankhorst is uitsluitend bereikbaar vanaf het Burgemeester de Beaufortplein. De parkeerplaatsen rondom de Dirk zijn tijdens het Dorpsfeest niet toegankelijk. Overtreders van een parkeerverbod riskeren een boete van 95 euro. Stichting Dorpsfeest Markelo adviseert om de boodschappen vóór vrijdag 14.00 uur te doen.