Geslaagde warme editie Tour de Boer

Tour de Boer Hof van Twente; de jaarlijkse familiefietstocht voor het hele gezin van jong tot oud mocht vandaag rekenen op de deelname van zo’n 1.000 fietsers. Tour de Boer wordt georganiseerd door de commissie Tour de Boer van de afdeling LTO Zuid Twente met het doel om de deelnemers te laten snuiven aan een dagje pure plattelandsbeleving. Zo bestond onderweg de mogelijkheid om een kijkje te nemen op het erf bij vier agrarische ondernemers. Bij manege Snorrewind aan de Borkeldweg werden informatieve rondleidingen verzorgd op het bedrijf en werden de deelnemers voorzien van koffie en thee. Ook zag men de hoefsmid zijn ambacht uitoefenen terwijl hij de paarden voorzag van nieuwe ijzers. Kinderen gingen op pad met de speurkaart waarop vragen stonden over de bedrijven.

Melkveehouderij Udink aan de Brummelaarsweg was het tweede bedrijf dat op de route lag om bezocht te worden. Hier nam men een kijkje bij de koeien en werd de voerrobot gedemonstreerd. Friesland Campina verzorgde een proeverij en De Poppe een lunch zodat de fietsers hun weg konden vervolgen. Insektenkwekerij Sixfeeds en Zeldzame huisdierrassen aan de Kapelaarsdijk was het derde bedrijf op de route. Edgar van de Poel gaf hier uitleg over de insectenkwekerij. Zijn dochters vertelden met veel passie over de zeldzame huisdierrassen zoals de kippen en de ganzen.

De laatste etappe ging naar dierhouderij Poliste aan de Stokkumerbroekweg. Kinderen vermaakten zich hier met het knuffelen van de konijnen en er werd een film getoond over de konijnenhouderij. Veelbezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om een stukje konijnenvlees te proeven. De vleeskoeien keken verbaasd en nieuwsgierig toe naar alle bezoekers en gingen hun eigen weg. IJsboerderij Oans was op het erf aanwezig en schepte menig bolletje boerenroomijs weg. Al met al kan de organisatie terugkijken op een meer dan geslaagde editie van Tour de Boer in Markelo die onder stralende weersomstandigheden is verlopen.