- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Spannende kwartfinales Dames

Na de heren zijn nu ook de finaleplekken voor het Koningsbiljarten bij de dames bekend. Anja Sligman, Laura Kok, Brigitte Geerdink en Truus Potman spelen op donderdagavond 22 augustus de Biljartfinale bij Toornsmit. Met ingehouden adem werd gisteravond meerdere keren naar het spel gekeken dat op het biljartlaken van De Kroon werd gespeeld. De kwartfinale bij de dames mocht dan ook rekenen op veel publiek, die nauwgezet de partijen volgden. “Ik heb nog nooit zulke mooie spannende partijen gezien. De sfeer is altijd enorm gezellig bij de dames, die deze biljartronden zijn gestart met 32 dames en waar nu gestreden werd om de laatste vier finaleplekken”, vertelde voorzitter van de Biljartcommissie, Rudy Lodeweges na afloop. 

De loting bepaalde wie het tegen elkaar mochten opnemen. Zo werd de eerste partij gespeeld door Ans Eshuis en Anja Sligman. Na een spannende gelijk opgaande wedstrijd waarbij Anja telkens een kleine voorsprong behield wist Anja in 48 beurten haar benodigde 27 caramboles te halen, waar Ans bleef steken op 25 van de 31 benodigde caramboles. De tweede wedstrijd werd gespeeld tussen Sandra Stokreef en Laura Kok. Ook in deze wedstrijd wisten Sandra en Laura elkaar in evenwicht te houden, waarbij Laura na 42 beurten aan het langste eind wist te trekken door haar 27 benodigde caramboles te halen. Sandra wist na 42 beurten 14 van de 17 caramboles te halen.

De voorlaatste wedstrijd van de avond was die tussen Mirna Bussink en Brigitte Geerdink. Beide dames moesten 15 caramboles maken. De spanning was ook in deze wedstrijd volop aanwezig, waarbij het beide kanten op kon gaan. Brigitte won met de laatste carambole met 13 tegen 15 in 37 beurten waarbij de gehele zaal dacht dat de bal net niet over zou komen, maar de carambole werd toch gemaakt. De laatste partij van de avond werd gespeeld Jetske Seep en Truus Potman. Na een sterke start van Truus stond de stand na 6 beurten op 0-6 in het voordeel van Truus, Jetske bleek een diesel en wist na 18 beurten terug te komen tot 10-11. Ook tijdens deze laatste partij was de spanning in het café bij De Kroon voelbaar waarbij beide dames nog 1 carambole nodig hadden voor een plek in de finale. De wedstrijd viel uiteindelijk uit in het voordeel van Truus met 14-21.