- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Tolbuurt wint warm Jeu de Boulestoernooi

De Tolbuurt heeft gisteravond het Jeu de Boules Buurt- en stratentoernooi opnieuw op haar naam mogen schrijven. Naast de beker namen zij ook de Tempelman Sierbestrating Wisseltrofee in ontvangst uit handen van Johan ter Welle. De voorrondes van de 20e editie van het toernooi, die afgelopen maandag van start gingen, zijn gespeeld onder meer dan zomerse temperaturen. Met name op dinsdagavond waarbij de temperatuurmeter de 35 graden aantikte terwijl er werd gespeeld op de banen van de Markvogel Boules aan de Endemansdijk in Markelo.

Dat de saamhorigheid in Markelo groot is bleek wel weer eens. Terwijl de organiserende vereniging vrijwilligers klaar had staan om iedereen van voldoende water te voorzien werden deze groep spontaan geholpen door de buurten. Zo werd er met regelmaat met bladen vol met bekers water rondgelopen waardoor het spelen onder de hoge temperatuur toch aangenaam werd.

Dat de Jeu de Boules sport ook onder de jeugd wordt gespeeld werd met name duidelijk door het team van De Esch. Dit team had de jongste deelnemers van het toernooi en speelden ook nog eens in de finale. Nadat er drie avonden gespeeld is op de jeu de boules banen wisten vier buurten zich te plaatsen voor de finale. Naast de Esch waren dat de Tolbuurt, Spelleweg en de Hardenbergstraat.

De Spelleweg speelde tegen de Hardenbergstraat om de plaatsen 3 en 4. Deze wedstrijd werd gewonnen met 2-1 door de Hardenbergstraat. Terwijl de schemering al was ingevallen en de verlichting werd aangestoken werd de finale gespeeld door de Esch en de Tolbuurt. Met een gelijke stand van 1-1 moest uit de laatste partij uiteindelijk de winnaar komen. Met 10-13 in het voordeel van de Tolbuurt werd het uiteindelijk 2-1.

“De vele vrijwilligers en buurschappen zorgden voor een gezellige gemoedelijke sfeer die zeker heeft bij gedragen aan een succesvol toernooi”, aldus Teun Bruijn.

In het laatste weekend van september wordt op het terrein van de Markvogel Boules het jaarlijkse Buurtcroquettoernooi georganiseerd. Dit wordt door de vereniging georganiseerd op zondag 29 september 2019.

De complete einduitslag van het Jeu de Boules Buurttoernooi 2019:

1. Tolbuurt
2. De Esch
3. Hardenbergstraat
4. Spelleweg
5. Pothoek
6. Goudbrandjes
7. Komiok
8. LOLA1
9. LOLA2
10. Wiemerinkshook
11. Molenbuurt
12. 4Noaberschoppen