- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zonnige 39e editie fietsvierdaagse

Bij ’t Wapen van Markelo was het de afgelopen dagen al vroeg érg gezellig op het terras. De vrijwilligers van stichting Wielersport Markelo regelden dat de deelnemers van de 39e editie van de Markelose fietsvierdaagse elke dag vlot werden ingeschreven en op pad konden. Het Kaasplein voorzag in voldoende parkeerruimte voor de deelnemers. “Het is hier gewoon elk jaar weer super geregeld. Wanneer je pech hebt onderweg, bel je de organisatie en voor je het weet stap je op een leenfiets om de tocht van die dag af te maken. Het is gezellig bij het start- en finishpunt maar ook onderweg en niet onbelangrijk we genieten elk jaar weer van de geweldige fietsroutes die de organisatie heeft weten uit te zetten door middel van duidelijke bordjes in de berm”, vertelt een enthousiaste deelnemer uit het westen van het land. Het is een kenmerkend verhaal over de Markelose fietsvierdaagse, die erg goed aangeschreven staat bij de fietsliefhebbers.

Veel deelnemers hebben de Markelose fietsvierdaagse elk jaar als vast item in hun agenda staan. Er ontstaan door de jaren heen zelfs bijzondere banden, dit blijkt wel wanneer we zien dat er verse eieren en rabarber uit eigen tuin worden geruild bij het vertrekpunt. “Het is bijna water naar de zee dragen want ik heb natuurlijk zelf voldoende kippen maar de keukenbrigade van ’t Wapen van Markelo heeft de eieren gekookt en we hebben ze vervolgens met smaak opgegeten”, lacht Eppie die op zijn beurt vanmorgen al vroeg de rabarber in zijn eigen moestuin stond af te snijden.

Met 600 deelnemers sluit Stichting Wielersport Markelo vandaag de 39e editie van de Markelose Fietsvierdaagse af. Een editie uit een boekje gezien de zonnige weersomstandigheden deze week. “Op een regen- en hagelbuitje op de woensdag na verliep onze fietsvierdaagse verder onder stralende weersomstandigheden, waardoor ook veel deelnemers voor een of twee dagen hebben ingeschreven”, vertelt voorzitter Eppie ten Hove. Het deelnemersaantal ligt dan ook hoger dan vorig jaar. Aan het eind van de dag werd op de trappen van het Beaufort een groep jongeren met een handicap in het zonnetje gezet. Zij kregen door Hennie Wevers een prachtige medaille omgehangen voor het volbrengen van de fietsvierdaagse in Markelo. Volgend jaar staat de 40e editie van de Markelose fietsvierdaagse van 16 tot en met 19 juni alweer bij veel deelnemers op de agenda.

“We willen namens de stichting Wielersport Markelo alle vrijwilligers van de fietsvierdaagse bedanken voor de hulp bij de 39e editie van de Fietsvierdaagse Markelo. Zonder jullie hulp, op welke manier dan ook, had Markelo geen Fietsvierdaagse meer gehad. Volgens de deelnemers behoort Markelo tot de top-10 van Fietsvierdaagses in Nederland. Nogmaals onze dank hier voor”, schrijft Willem van der Pluijm namens Stichting Wielersport Markelo.