- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Alle regelingen onder 1 dak met nieuw hulpmiddel

Voor mensen met een laag inkomen is het soms moeilijk om rond te komen. “We merkten dat de mogelijkheden om het inkomen aan te vullen of om kosten te verlagen bij onze inwoners in Hof van Twente lang niet altijd bekend zijn. Dat is natuurlijk erg jammer, want deze regelingen zijn er niet voor niets. We willen juist graag dat mensen daar zo goed mogelijk gebruik van maken”, vertelt wethouder Pieter van Zwanenburg. 

Gemeente Hof van Twente heeft allerlei regelingen voor mensen met een laag inkomen. Denk aan een aanvulling op het inkomen of een bijdrage in bepaalde kosten. Ook landelijk zijn er regelingen zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. Alle regelingen zijn gebundeld in ‘Bereken uw Recht’. Via de website www.hofvantwente.nl/berekenuwrecht kunnen inwoners van Hof van Twente bekijken op welke regelingen zij aanspraak kunnen maken. Die regelingen kan men dan ook direct aanvragen door te klikken op de button. Om na te gaan welke regelingen mogelijk zijn vraagt de website om een paar gegevens in te vullen over de woon- en inkomenssituatie. De site bekijkt kijkt vervolgens naar alle beschikbare mogelijkheden, van gemeentelijke regelingen tot die van de rijksoverheid.

Bereken uw recht is ontwikkeld door Nibud en Stimulansz. Het Nibud is verantwoordelijk voor het landelijk gedeelte van Bereken uw recht. Stimulansz is verantwoordelijk voor het gemeentelijk deel. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “We zijn hier al langer mee bezig en zijn enorm trots dat we dit nieuwe unieke hulpmiddel voor mensen met een laag inkomen nu in gang hebben gezet. We zullen dit dan ook zo breed mogelijk uit gaan dragen zodat we zoveel mogelijk inwoners in onze Hof kunnen bereiken”.