- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Leerlingenvervoer naar nieuwe vervoerders

Met ingang van 1 augustus 2019 gaan Taxicentrale Witteveen uit Lemmer en Taxibedrijf Ter Doest uit Hengevelde het vervoer regelen voor de leerlingen uit Hof van Twente die naar het speciaal onderwijs gaan of naar een jeugdhulplocatie. Het contract met taxibedrijf Brookhuis loopt dit schooljaar af. “We zijn als gemeente wettelijk verplicht om in zo’n geval het doelgroepenvervoer opnieuw aan te besteden via een Europese aanbestedingsprocedure. Dat hebben we gedaan nadat we ouders hebben gevraagd welke punten zij belangrijk vinden bij de beoordeling van de vervoerders”, vertelt wethouder Pieter van Zwanenburg. Bij de aanbesteding is daarom naast het beoordelen van de prijs ook gelet op zaken als duurzaamheid, communicatie met de ouders en een nette afhandeling van eventuele klachten. Alle betrokken ouders hebben inmiddels bericht ontvangen over de veranderingen en zijn uitgenodigd voor een inloopmoment in het gemeentehuis. Hier worden zij in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de vervoerders, vragen te stellen en/of bijzonderheden over het vervoer de leerlingen te delen met de vervoerders.

Wethouder Pieter van Zwanenburg is erg tevreden over de uitkomst van de aanbesteding; “De kosten schelen aanzienlijk terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft. We hebben dus een meevaller. Beide bedrijven leveren daarnaast ook een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van het doelgroepenvervoer. Zij maken beiden gebruik van groen gas en elektrisch rijden”.

Respectievelijk per 1 januari en 1 juli 2020 zullen de nieuwe vervoerders ook het vervoer gaan verzorgen naar de dagbestedingsadressen Wmo die buiten de gemeente liggen en de ritten voor de Regiotaxi. De inwoners die gebruik maken van dit vervoer, worden op dat moment persoonlijk geïnformeerd. Het dagbestedingsvervoer binnen Hof van Twente wordt ook in 2020 uitgevoerd door Stichting Franje.