- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Slechts 4 aanmeldingen CPO-project

De jongeren in Markelo lopen nog niet warm om samen met toekomstige buren een eigen starterswoning te ontwikkelen. Begin april heeft de gemeente samen met de Dorpsraad Markelo een informatiebijeenkomst gehouden over starterswoningen in Markelo. Op deze avond werd aangegeven dat de gemeente een dergelijk CPO-project voor Markelo wil onderzoeken. Op de bijeenkomst waren 20 Markelose jongeren aanwezig. De gemeente heeft daar en via deze nieuwssite jongeren opgeroepen zich aan te melden. Tot nu toe hebben zich slechts 4 jongeren aangemeld. De Dorpsraad Markelo zou het zonde vinden dat een CPO-project in Markelo niet van de grond zou komen – waar het in bijvoorbeeld Bentelo en Diepenheim wel is gelukt – en roept alle starters op zich alsnog aan te melden.

In Markelo zijn twee locaties in beeld waarop een CPO-project gebouwd zou kunnen worden. In zo’n project kan het bouwen van een woning door samen op te trekken behoorlijk in de kosten schelen. Volgens de Dorpsraad Markelo zou het mogelijk moeten zijn om binnen zo’n project voor een koopsom tussen de 175.000 euro en 200.000 euro in een nieuwbouwwoning te kunnen wonen. Bij deze prijsklasse zijn er ook mogelijkheden om via de gemeente een starterslening te verkrijgen.

Starters kunnen zich voor 16 juni 2019 aanmelden bij de Gemeente Hof van Twente. Dit kan door een mail te sturen naar Bart Oude Veldhuis of hem te bellen via het algemene nummer 0547-858585.