Obs de Zwaluw overgedragen voor sloop

Vanmorgen vond de officiële overdracht plaats van het lege schoolgebouw aan de Fokkerstraat in Markelo waar tot en met vrijdag Obs de Zwaluw was gevestigd. Met een handvol sleutels droeg Robert Geerdink van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente het pand over aan de KlaassenGroep die de sloop en de nieuwbouw van het Kindcentrum Markelo zal gaan uitvoeren in opdracht van de gemeente Hof van Twente. Vandaag werd het pand in de bouwhekken gezet en gestart met het leeghalen van het schoolplein maar ook werd een begin gemaakt met het verwijderen van het asbest uit het pand. Het gebouw zal volgens een woordvoerder van de KlaassenGroep deze maand met de grond gelijk gemaakt worden. 

Robert Geerdink sprak zijn waardering uit voor locatiedirecteur René Scholten en het volledige team die de afgelopen weken samen met ouders enorm veel werk hebben verzet om de verhuizing van Obs de Zwaluw geruisloos te laten verlopen. En dat dat gelukt is bleek vanmorgen toen de 260 leerlingen zonder enig probleem hun weg binnen de tijdelijke locatie aan het Burgemeester de Beaufortplein wisten te bereiken. Het schoolplein moet nog afgewerkt worden maar van binnen is er niets dat nog terug lijkt te lijden naar de voormalige kantooromgeving.