Veldtocht gestart op Kaasplein

Met muziek en dans is vanmorgen om 9 uur de Culturele Veldtocht gestart op het Kaasplein in Markelo. Alle leerlingen van de vijf Markelose basisscholen waren hierbij aanwezig en zongen uit volle borst het Veldtochtlied mee op de muziek die over het plein klonk. Met dozen waarop de kernwoorden voor deze Veldtocht staan werd door twee leerlingen van elke school een piramide gebouwd. Hiermee werd het thema ‘Bouwen’ van deze culturele week, die voor alle basisschoolleerlingen wordt georganiseerd nog eens extra benadrukt. Nadat alle scholen een Veldtochtvlag voor hun eigen school in ontvangst hadden genomen stroomde het Kaasplein weer langzaam leeg en keerden de leerlingen terug naar hun school. Voor de leerlingen van Obs de Zwaluw betekende dat vanmorgen alleen maar de Grotestraat oversteken want zij zijn vandaag gestart op de tijdelijke locatie aan het Burgemeester Beaufortplein 6 in Markelo.
De Veldtocht wordt op vrijdag 7 juni om 13.30 uur gezamenlijk afgesloten in de Kösterskoele. Belangstellenden zijn hier van harte welkom om te zien wat de kinderen tijdens de Veldtocht hebben gedaan.