Ongelukkig verlies voor SC Markelo

Vandaag speelde Markelo de uitwedstrijd tegen derde klasser Albatross in Ugchelen. Onder warme weersomstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, waarin veel de lange bal werd gehanteerd. Naar 15 minuten spelen wisten beide ploegen maar één mogelijkheid te creëren. Toch kwam Albatross uit het niets op voorsprong, door weifelend optreden achterin wist de thuisploeg hier optimaal van te profiteren. Markelo had het vervolgens lastig om deze mentale tik te verwerken. Uiteindelijk wist de ploeg zich te herpakken en ging het opzoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er niet, maar het was wederom de thuisploeg die in blessuretijd van de eerste helft de 2-0 op het scorebord zette.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk, en dat was ook terug te zien in het veld. De zwart-witten waren direct na rust de betere ploeg en wisten een legio kansen te creëren met ballen net voorlangs en op de lat maar hij wilde er niet in. In blessuretijd zette Albatross vanuit de counter nog de 3-0 op het scorebord waarmee de wedstrijd was beslist. Een ongelukkige en geflatteerde nederlaag voor de zwart-witten, door de nederlaag zit het seizoen erop en kan de ploeg van trainer Rutger Kats op ‘vakantie’.