Kinderfestival tijdens Dorpsfeest

Met een festival met veel activiteiten gaat ook het kinderprogramma van Dorpsfeest Markelo op de schop. Samen met Marja Daggert heeft Laura Brinkmans meerdere activiteiten bedacht die aansluiten bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Van kinderbingo tot lasergamen, op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur garanderen Laura en Marja een doorlopend programma in en rond de tent onder de noemer ‘Festifun’.

Het kinderprogramma kende al jaren een soortgelijke invulling waar maar een deel van doelgroep werd aangesproken. Volgens de Stichting Dorpsfeest Markelo kon het programma wel een frisse wind gebruiken. Ze kwamen uit bij Laura Brinkmans, werkzaam als manager Fun & Entertainment bij Landal Greenparks in Holten. Samen met Marja Daggert, leerkracht op een basisschool in Epse, is Laura vervolgens aan de slag gegaan om het programma over een hele andere boeg te gooien. Beide Markeloërs hebben vorig jaar ook mee geholpen in de organisatie van de Maarkelse Kwis en zijn bekend van ‘Pietenbezoek Markelo’.

Laura: “Omdat je met verschillende leeftijden te maken hebt, is het belangrijk dat je activiteiten bedenkt die aansluiten bij de leeftijdsgroepen. Helemáál als je ook de wat oudere kinderen wilt laten deelnemen.. Marja en ik hebben verschillende activiteiten bedacht voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar”. Marja: “Sowieso krijgen alle kinderen die komen een echte ‘Dorpsfeest Cocktail’ in de tent”.

Het nieuwe programma kan rekenen op de hulp van 17 vrijwilligers om de activiteiten tussen 10.00 en 12.00 uur in goede banen te leiden. Tijdens het kinderprogramma zal dit jaar voor het eerst ook de bar gewoon open zijn.