Dames 1 wint van hekkensluiter

Gisteravond speelde dames 1 van Sportclub Markelo de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Terwolde VR1. Een tegenstander die de hekken sluit in de competitie, waardoor de kans op 3 punten werd verhoogd bij de Markeloƫrs. Met gastspeelsters Maud Hannink en Christa te Rietstap begonnen de dames met frisse moed aan de wedstrijd.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op, maar na een kwartier kwam hier verandering in. De 0-1 viel toen Romy Rossing voor het eerst deze wedstrijd het net wist te vinden. Niet veel later volgde de 1-1 door een aanval van Terwolde op links. Voor de rust vond Myrthe Nagel het net vanuit een corner en ook Romy Rossing scoorde nog een keer. Met een stand van 1-3 bij rust leek het erop dat de kans groot was dat er 3 punten mee naar Markelo werden genomen. In de tweede helft werd dit bevestigd. Met een goal van Bo Onland stonden de dames met 1-4 voor en leek de wedstrijd beslist. In de eindfase van de wedstrijd wist Terwolde door een communicatiefoutje bij de verdediging, toch voor de tweede keer te scoren. Het bleef bij 2-4 en daarmee werd de wedstrijd welverdiend gewonnen door Sportclub Markelo. Aanstaande zondag spelen zij de laatste wedstrijd thuis tegen Lemelerveld VR1.