- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Ervencoach Markelo bekend

20130809boerderijwedstrijdBegin mei werd bekend dat gemeente Hof van Twente plannen aan het uitwerken was voor het aanstellen van een ervencoach. Deze coach adviseert en ondersteund erfeigenaren bij plannen voor eigen erf. Voor Markelo is Hendry van Ittersum de ervencoach geworden.

Alle gemeenten in Overijssel krijgen de kans om een ervencoach aan te stellen, nadat uit een proef van gemeente Hof van Twente is gebleken dat dit erg succesvol is. Het aanspreekpunt voor Markelo is vanaf heden dus Hendry van Ittersum. Hendry is van 1999 tot 2016 melkveehouder geweest in de polder Mastenbroek en daarbij had hij ook een theeschenkerij met vergaderlocatie. Ook beklede Hendry allerlei bestuurlijke functies, hij zegt hier zelf over; “Al tijdens mijn studie bedrijfskunde en agribusiness aan de Hogere Landbouwschool in Dronten kwam ik tot het besef dat 70 melkkoeien en 30 hectare grond een mooie uitdaging is, maar dat de wereld groter is dan mijn bedrijf alleen. Eind 2016 heb ik mijn bedrijf verkocht. Voor de korte termijn een pijnlijke beslissing, maar voor de langere termijn wel beter.” Hij heeft dan ook enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. De sector is veel in beweging en er spelen veel zaken zowel lokaal als landelijk dus dit vraagt om een gezonde kritische blik. Met deze insteek en zijn inlevingsvermogen denkt hij een goede gesprekspartner te kunnen zijn voor zowel overheden, Agrariërs en erfeigenaren maar ook voor andere stakeholders.

Wethouder Wim Meulenkamp: “We kennen Hendry van Ittersum vanuit zijn betrokkenheid als vertrouwenspersoon namens Stimuland bij onze pilot Toekomstgerichte Erven. Daardoor kent hij onze gemeente al behoorlijk goed. Daarnaast is Hendry zeer goed bekend met de agrarische sector, waaraan wij veel waarde hechten. Hij spreekt de taal en weet wat er speelt op de erven en de gezinsbedrijven. We hebben er alle vertrouwen in dat hij onze erfeigenaren praktisch en slim kan adviseren en ondersteunen.”
Naast deze nieuwe functie blijft van Hendry ook werkzaam als projectmanager bij Stimuland, een onafhankelijke stichting die werkt aan een vitaal en toekomstbestendig platteland in Oost-Nederland. Meer informatie over de taken en werkzaamheden van de ervencoach of wil u de mogelijkheden van eigen erf bekijken kan via 0657059830.