Dames 1 verliest van kampioen

Gisteren speelden de dames van Sportclub Markelo de uitwedstrijd tegen de kampioen in hun competitie: de Warnsveldse boys VR1. De dames wisten van te voren dat het een pittige wedstrijd zou worden. Toch gingen ze uiteraard voor de winst. Markelo begon de wedstrijd dan ook goed. Pas na 22 minuten gespeeld te hebben kreeg Warnsveld haar eerste kans. Dankzij keepster Sophie Boogaard bleef een tegendoelpunt uit. Er werd een drinkpauze ingelast vanwege de warmte, maar helaas werd er daarna vrijwel direct gescoord door de tegenstander. Niet veel later volgde ook het tweede tegendoelpunt en stonden de dames in de rust 2-0 achter.

Na de rust was het plan om de achterstand weg te werken en er minimaal een gelijkspel van te maken. Helaas is dit niet gelukt, want in de tweede helft volgden er nog vier tegendoelpunten en verloor Markelo met 6-0. Wat niet vergeten mag worden, is dat er ondanks de flinke nederlaag gedurende de wedstrijd wel een aantal mooie kansen zijn gecreƫerd door onder andere Bo Onland, Anne Oplaat en Romy Rossing. De Warnsveldse boys hebben hiermee bewezen een terechte kampioen te zijn en daarmee kijken de dames vooruit naar de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Aankomende woensdag spelen ze de uitwedstrijd in Terwolde en zondag sluiten ze het seizoen af met de thuiswedstrijd tegen Lemelerveld.