- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Plan tijdelijke woningen Hemmelweg

Foto: Gerrit Smit

In de eerstvolgende raadsvergadering van de Gemeente Hof van Twente staat de woningbouwontwikkeling in Markelo als bespreekstuk op de agenda. Uit de vergaderstukken blijkt dat er voor de Hemmelweg plannen zijn voor het bouwen van tijdelijke (starters)woningen. Op de plek van de volkstuinen zouden 16 woningen moeten komen in een mix van koop en tijdelijk bouw, van een concreet plan is echter nog geen sprake. De informatie komt naar voren in een memo van een in 2018 uitgevoerd woningmarktonderzoek voor Markelo. In dit woningmarktonderzoek blijkt dat er in Markelo een fors woningtekort is dat wordt geschat op 150 woningen.

In het woningmarktonderzoek wordt ook een advies gegeven over het soort woningen dat in Markelo gebouwd zou moeten worden. Waar mogelijk zou de gemeente moeten kiezen voor kleinere grondgebonden woningen, die betaalbaar zijn voor starters. Zo zouden er meer 2-onder-1-kapwoningen dan vrijstaande woningen gebouwd moeten worden en tevens meer rijwoningen voor starters moeten worden gepland.

Er is ook een vraag vanuit de oudere woningzoekende in Markelo. Hiervoor zou de gemeente de nadruk kunnen leggen op kleine gelijkvloerse grondgebonden woningen. Kleine bungalows zouden ook geschikt zijn voor starters met een klein budget. Op de langere termijn kunnen deze woningen dienen voor ouderen. Appartementen zijn in Markelo duidelijk minder in trek dan eengezinswoningen, uit het woningmarktonderzoek blijkt dat het aantal geplande appartementen zelfs vrij hoog is, waar juist de markt voor appartementen in Markelo meer ontspannen is dan die voor eengezinswoningen.